× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και γερμανικό σχολείο στο Γεωπάρκο Λέσβου

Γνώρισαν τα ψηφιακά εργαλεία ενημέρωσης για τη φυσική κληρονομιά του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2024

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και γερμανικό σχολείο στο Γεωπάρκο Λέσβου

Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά και φυσικά μνημεία της Λέσβου γνώρισαν  μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης και μαθητές του σχολείου Tomas Mann από το Lubeck της Γερμανίας που επισκέπτονται τη Λέσβο στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  Αλέξανδρο Γεραγωτέλλη και Περσεφόνη Βερβέρη και  ενημερώθηκαν για τα μοναδικά απολιθώματα που συγκροτούν τις συλλογές του Μουσείου , την δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους και τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό μνημείο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και μέσα από τις εκθεσιακές ενότητες γνώρισαν την εξέλιξη της ζωής στο πέρασμα του γεωλογικού χρόνου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους και τη σημασία τους στην κατανόηση της γεωλογικής ιστορίας και εξέλιξης του Αιγαίου και της Λέσβου. Ακολούθησε η ενημέρωσή τους για τα γεωλογικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, γνώρισαν  τις ειδικές εκθεσιακές κατασκευές, το χαρτογραφικό υλικό και μοναδικά εκθέματα ορυκτών και πετρωμάτων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν επίσης τα νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία του Γεωπάρκου Λέσβου που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Πράξης Πράξη «Δημιουργία – λειτουργία Ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων του Γεωπάρκου Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO» ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα πολλοί από τους μοναδικούς γεωτόπους του Γεωπάρκου Λέσβου, παρουσιάστηκαν στους μαθητές, με τη χρήση τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων (3D models) και χαρτών τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Μουσείου και του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη συνοδεία της γεωλόγου Εβίτας Τσονίδου, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις νέες απολιθωματοφόρες θέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια Κατασκευής του νέου Οδικού Άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Τα νέα αυτά ευρήματα αποτελούν ένα ανοιχτό Μουσείο για τους επισκέπτες, τα οποία μας μιλούν για τις έντονες γεωλογικές διεργασίες που λάμβαναν χώρα στη Λέσβο, 20 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, κάνοντας ένα ταξίδι στη Λέσβο και στο γεωλογικό χρόνο, ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους δράση στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου γεμάτοι νέες εμπειρίες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση