× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Επιμνημόσυνη δέηση, δοξολογία και η καθιερωμένη παρέλαση στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2024

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημασία της Επετείου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη μέριμνα των Διευθυντών.

ΩΡΑ 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από φοιτητές, μαθητές, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους .

ΩΡΑ : 12.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δευτέρα 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΩΡΑ 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντος. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αναγνωστοπούλου Μάρθα, εκπαιδευτικό του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης, θα κατατεθούν στεφάνια από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΩΡΑ 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Μυτιλήνης , το Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  το Στρατιωτικό Διοικητή, τους Διοικητές Διοικήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, εκπρόσωπο Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Λέσβου, αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπρόσωπο Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων, Τοπική Έφορο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Πρόεδροι άλλων Συλλόγων και Σωματείων .

ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολών του Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει από την 98 ΜΣΕΘ (Στρατιωτική Μουσική) , η οποία θα παιανίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΩΡΑ 18.15 : Υποστολή της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου με μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

Επίσης ορίζουμε :

Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

·         Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της πόλης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B΄) K.Y.A., όπως ισχύει.

·         Τελετάρχες οι κ. Κων/νος Αγκοπιάν από το Δήμο Μυτιλήνης και κ. Γιαννούλα Καλογερούδη, εκπ/κος της ΔΔΕ Λέσβου με συνεργάτη τον κ. Τσολακίδη Γεώργιο Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»