× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη‑Δεν έγινε τίποτα σωστά»

Για πρωτοφανές περιστατικό και μη επίδειξη καν ανθρωπιάς στη γυναικοκτονία της Κυριακής έκανε λόγο η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη υποψήφια για τις ευρωεκλογές στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2024

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη‑Δεν έγινε τίποτα σωστά»

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο πόνος, η θλίψη, η αγανάκτηση και η οργή που προκαλεί αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό. Η Κυριακή πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έφυγε από εκεί χωρίς βοήθεια και προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς δεν έγινε σωστή αξιολόγηση του περιστατικού, και λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έγινε τίποτα σωστά». Όλα τα παραπάνω επισήμανε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ και υποψήφια ευρωβουλεύτρια στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Θράσο Αβραάμ και στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί», του ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Η κ. Τσιριγώτη εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους και ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο: «Καταρχάς σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί είναι να επιδείξουν ανθρωπιά. Μόνο. Οταν μια φοβισμένη κοπέλα βρει το κουράγιο να πάει στο ΑΤ σημαίνει ότι έχει μεγάλη ανάγκη και γι’ αυτό ο οποιοσδήποτε αστυνομικός πρέπει να χειριστεί την κατάσταση αναλόγως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα να ξεκαθαρίσω ότι είναι αυτεπάγγελτα τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας. Δηλαδή δεν χρειάζεται να υποβληθεί μήνυση. Ο αστυνομικός που λαμβάνει την καταγγελία πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να λάβει τις ανάλογες κατευθύνσεις». Πρόσθεσε ότι και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες πρέπει να συμβάλλουν στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και σημείωσε την αλλαγή του νόμου το 2019, επί υπουργού προστασίας του Πολίτη τότε την Ολγα Γεροβασίλη.

Σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν ήταν «ατυχές» περιστατικό: «Νιώθω πραγματικά ντροπή για το ότι συνέβη έξω από το αστυνομικό τμήμα, έχοντας υπηρετήσει την αστυνομία 37 χρόνια. Αλλά έχει πολιτική ευθύνη ο κ. Χρυσοχοϊδης ως υπουργός, ο οποίος από το 2019 έως το 2021 που διετέλεσε υπουργός και σήμερα, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως, από το να εξαγγέλλει σαρωτικές αλλαγές και σχεδιασμούς και τελικά να γίνεται το απολύτως τίποτα. Εχουν αλλάξει 3 αρχηγοί της ελληνικής αστυνομίας και τουλάχιστον 5 υπουργοί Προστασίας του Πολίτη»

Παρατήρησε ότι τα τμήματα Ασφαλείας μετά τις 10 το βράδυ δεν λειτουργούν και πρότεινε ότι πρέπει να γίνει αυτοκριτική για να διορθωθεί η παθογένεια, «όχι να γίνεται αφαίμαξη του ήδη ανθρώπινου δυναμικού για επικοινωνιακές τακτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αστυνομία πρέπει πρώτα να προστατεύει τους πολίτες και μετά να καταστέλλει, Το σύστημα κρίσεων και πραγωγών και μεταθέσεων πρέπει να γίνεται αξιοκρατικά για να μπορέσει η Αστυνομία να πάει μπροστά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα από τον εκσυγχρονισμό της, αν θέλει η Πολιτεία να απαιτεί λογοδοσία.

Θυμίζουμε ότι η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είναι υποψήφια στο Βόρειο Αιγαίο για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές, κατά τις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ