× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έως 65.000 τουρίστες από την Ευρώπη αναμένει η Λέσβος

Νέα αύξηση των αφίξεων τουριστών με τσάρτερ για το 2024 αναμένει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς και σημειώνει την ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση τις περιόδους αιχμής.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 11/4/2024

Έως 65.000 τουρίστες από την Ευρώπη αναμένει η Λέσβος

Με αισιοδοξία και ρεαλισμό αντιμετωπίζει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς την  νέα τουριστική σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες για το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι 53.000 αφίξεις τουριστών που καταγράφηκαν στο νησί το 2023, το 2024 μπορούν να ξεπεράσουν τις 65.000 και πρόσθεσε πως η τελευταία χρονιά που η Λέσβος είχε περισσότερες από 60.000 αφίξεις τουριστών ήταν το 2018. «Οι 65.000 αφίξεις είναι ένας πολύ δυνατός στόχος, σίγουρα όμως μιλάμε για αφίξεις πάνω από τις 60.000» τόνισε ο έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια ακόμη κι αν καταγραφούν 65.000 αφίξεις τουριστών με τσάρτερ θα είναι κάτω από τα επίπεδα της διετίας 2014 – 2015 όταν ο αριθμός των αφίξεων  στην Λέσβου κυμαίνονταν στις 75.000. Σχολιάζοντας αυτό το στοιχείο ο κ. Καραμπλιάς σημείωσε: «Ήταν τα καλά μας χρόνια αυτά. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι παρόλο που υστερούμε σε κρεβάτια. Δηλαδή από ένα σημείο και πέρα χρειαζόμαστε περισσότερα κρεβάτια και μάλιστα σε μέρη της Λέσβου που ήδη υπάρχει τουρισμός».

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη της Μυτιλήνης είναι ένα ζήτημα που θα πάρει χρόνο εκτιμά ο κ. Καραμπλιάς και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η Μυτιλήνη να χτίσει τουριστικό προφίλ.

Για την δυστοκία της Λέσβου να μπει σε νέες τουριστικές αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές (Αγγλία, Ολλανδία κλπ) είπε πως αν δεν υπάρξουν έκτακτα γεγονότα η μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς θα γίνει από την Σκανδιναβικές χώρες σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στη Λέσβο.  Οι Άγγλοι τουρίστες έχουν βρει καταλύματα που τους ταιριάζουν, δηλαδή τα στούντιο, ένα προϊόν που πουλούσε πάρα πολύ την δεκαετία του 1990. Εκείνη την περίοδο «χτίστηκε» η αγορά της Αγγλίας για την Λέσβο και συνεχίζει ως τις μέρες μας να δίνει σημαντικό αριθμό τουριστών, εξηγεί ο κ. Καραμπλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάπτυξη σε νέες αγορές για την Λέσβο δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί από το νησί λείπουν το είδος και η ποιότητα των ξενοδοχείων που ζητούν οι αγορές αυτές και τα οποία υπάρχουν σε άλλα νησιά του Αιγαίου. «Μας λείπουν αρκετά ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, θεματικά ξενοδοχεία. Δηλαδή αυτά που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Ξενοδοχεία πάνω στην παραλία. Αυτά δεν τα έχουμε κι είναι ένα εμπόδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπλιάς και πρόσθεσε πως έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια οι αφίξεις τουριστών από την Γερμανία. Μια αγορά που έδειχνε ότι θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλος πελάτης για το νησί. Κι ο λόγος που δεν έχουμε τα κρεβάτια που θέλουν αυτές οι αγορές. Επίσης σημείωσε πως οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για προσέλκυση Γάλλων και Βέλγων τουριστών δεν έδωσαν τα θετικά αποτελέσματα.

Νέα ανοίγματα σε Αυστρία και Ανατολική Ευρώπη

Σημαντική θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Καραμπλιάς το άνοιγμα που πραγματοποιείται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και στην Αυστρία. Συγκεκριμένα με βάση τις προγραμματισμένες πτήσεις θα έχουν Τσέχους, Σλοβένους και Ρουμάνους τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ακούγεται, είπε ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας, φέτος θα έχουμε μία ή δύο πτήσεις από το Ισραήλ.

Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ σημείωσε πως οι Αμερικανοί προτιμούν να κάνουν διακοπές σε μεγάλες πόλεις ή νησιά που είναι πολύ γνωστά και αυτή η αιτία που δεν είναι εμφανής η παρουσία τους στην Λέσβο.

Ιδιαίτερα θετικός ήταν για το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία, ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στην διαχείριση που θα γίνει τις περιόδους αιχμής για να  μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ