× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσίαση για το βιβλίο Ανατολική Μεσόγειος, Ολική Επαναφορά

Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Κιόσκι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2024

Παρουσίαση για το βιβλίο Ανατολική Μεσόγειος, Ολική Επαναφορά

Την Τετάρτη στις 17 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας θα παρουσιαστεί το επίκαιρο βιβλίο του Υπουργού Δημήτρη Καιρίδη και καθηγητή Κωνσταντίνου Φίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσκεκλημένος του βιβλιοπωλείου Book and art ο Κωνσταντίνος Φίλης και ομιλητές ο αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Καβρουδάκης από το τμήμα Γεωγραφίας, ο πρόεδρος του τμήματος κοινωνιολογίας του Παν. Αιγαίου Μανούσος Μαραγκουδάκης και ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέλλυ Γιακουμή.

Η Ανατολική Μεσόγειος ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο παγκόσμιων εξελίξεων και μετατρέπεται σε πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, με την Ε.Ε. προς το παρόν σε ρόλο παρατηρητή. Μέσα σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, τα αίτια και οι συνέπειες των κρίσιμων αλλαγών που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας αναλύονται με τρόπο κατανοητό, αλλά αυστηρά επιστημονικό, σε μια σειρά απολαυστικών συζητήσεων του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά με δύο καθηγητές Διεθνών Σχέσεων, τον Δημήτρη Καιρίδη και τον Κωνσταντίνο Φίλη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
O Κωνσταντίνος Φίλης είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Κολλε­γίου Ελλάδας, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναπληρωτής συντονιστής του Ελληνοτουρκικού Forum και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Διαλέκτης στη Διπλωματική Ακαδημία, στη Ναυτική Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με βιβλία, μονογραφίες και επιμέλειες. Αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή και αναλυτής διεθνών θεμάτων του ομίλου Ant1. Έχει εκλεγεί Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ