× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2024

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ανακοίνωση της θέτει θέμα κήρυξης απεργίας για τις 17 Απριλίου από τον ΔΟΕ. Μάλιστα επισημαίνει πως σχετική απόφαση έλαβε η συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από τις συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε σαν κλάδος, με τις αίθουσες να γεμίζουν από συναδέλφισσες/ους που με πείσμα και σθένοςαπάντησαν πως η  τρομοκρατία,  οι εκβιασμοί  και οι απειλές δε τους σταματούν. Η απεργία στις 17 Απριλίου, όπως ψηφίστηκε άλλωστε και στη συνέλευση τουΣΕΠΕ Λέσβου, αποτελεί  κλιμάκωση αυτού του αγώνα.


Αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης,  αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι. Αγώνα για το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια, αγώνα για το δικαίωμα στην απεργία!
Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει, έστω και τώρα, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, κόντρα στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.
Εφόσον αυτό δεν πραγματοποιηθεί καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ του ΣΕΠΕ Λέσβου να σεβαστούν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και να κηρυχθεί  4ωρη στάση εργασίας στις 17 Απριλίου.


Οι μαζικές συνελεύσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν τη διάθεση του κλάδου για συνέχιση και κλιμάκωση και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις και να διευκολύνει τους συναδέλφους για συμμετοχή στις  όποιες δράσεις, όπως για παράδειγμα, για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης στις 12/4 θα έπρεπε εγκαίρως να προκηρυχθεί στάση εργασίας για τη δυνατότητα συμμετοχής όλων μας!


Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλες /ους τις/ους συναδέλφισσες /ους ότι η Απεργία - Αποχή που προκηρύχθηκε από τη ΔΟΕ στις  2/4/24 είναι σε ισχύ! Καμία προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει υπάρξει προς αυτή μέχρι

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων