× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν μας έγινε κανένας απολύτως ιατρικός έλεγχος στην πτήση!»

Μυτιληνιός που ταξίδεψε από Μαδρίτη- Αθήνα μιλά για τα ευτράπελα που έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/3/2020

«Δεν μας έγινε κανένας απολύτως ιατρικός έλεγχος στην πτήση!»

Ο Τέρπανδρος Πατσελής από τη Μυτιλήνη, που έφυγε άρον- άρον από Erasmus στη Μαδρίτη για την Αθήνα την περασμένη Κυριακή μιλά για την εμπειρία του, τη δική του καραντίνα και αποκλεισμό, αλλά και για το ότι δεν έγινε ούτε σε εκείνον ούτε σε άλλον ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος. Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένει τα αποτελέσματα του τεστ, όπως και άλλοι επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην πτήση Α34703 της Aegean Airlines την Κυριακή 22/3 16.00, Μαδρίτη-Αθήνα βρεθήκαμε στην πιο μεγάλη έκπληξη μέσα σε όλες τις υπόλοιπες που θα μας επιφύλασσε η συνέχεια, είχε τους εργαζόμενους της ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Σε ένα αεροπλάνο με σχεδόν 100% πληρότητα από χώρα που έχει κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη όπου επιβιβαστήκαμε και οι ίδιοι, σαν να ήταν κανονική πτήση-ο ένας δίπλα στον άλλον- χωρίς πριν να μας έχει γίνει κάποιος ιατρικός έλεγχος και χωρίς να μας χορηγηθούν μέτρα προστασίας(μάσκες,γάντια,αντισηπτικά).

Τέθηκε σε κίνδυνο τόσο η δική μας υγεία, αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων της Aegean αφού βρεθήκαμε σε χώρο με κλειστό κύκλωμα αέρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και τόσο συνωστισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το πλήρωμα μόνο 2 άτομα φορούσαν μάσκες αλλά όχι αυτές που απαιτούνται, και το υπόλοιπο πλήρωμα είχε αυτοσχέδια μάσκα από γάζες(;) !!

1) Θα μπορούσε να μας απαντήσει η ίδια η εταιρία ενώ φοβάται να μεταφέρει δείγματα την μια μέρα από εσωτερική πτήση με όσο τα επίσημα κρούσματα να βρίσκονται σε μικρό αριθμό και ιδίως στο νησί της Λέσβου, γιατί δεν φοβάται την άλλη να εκθέσει το προσωπικό της , εν ώρα εργασίας ακόμα και τους επιβάτες της σε πτήση εξωτερικού,σε χώρα(Ισπανία) που μέχρι και την ώρα που φεύγαμε είχε πάνω από 26000 κρούσματα του COVID 19.

Είναι τελικά η εργοδοσία και η κάθε εργοδοσία έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν σε μια τέτοια πρωτοφανή και δύσκολη κατάσταση που έχουμε βρεθεί ή απλώς κάποιοι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι ιδίως αν μιλήσουν και οι επιχειρήσεις/εταιρίες που δουλεύουν έχουν το εύκολο να τους δώσουν τα παπούτσια στο χέρι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2) Όπως θα μπορούσε να μας απαντήσει και η ίδια η κυβέρνηση αν αυτοί οι άνθρωποι-εργαζόμενοι είναι μαζί μας σε 7-14 μέρες καραντίνα εδώ ή σε κάποιο άλλος μέρος ή συνεχίζουν να δουλεύουν;

ΥΓ1 καθ όλη την διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα του αεροσκάφους,από το πλήρωμα μέχρι και ο θάλαμος διακυβέρνησης του αεροσκάφους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να έχουμε ένα καλό ταξίδι και ήταν άκρως φιλικοί και πρόσχαροι παρόλο την δύσκολη κατάσταση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, τους ευχαριστώ από καρδιάς για την όλη προσπάθεια και καλό κουράγιο σε εκείνους και τις οικογένειες τους.

Δεν είμαστε αχάριστοι όπως μερικοί θέλετε να μας χαρακτηρίζετε, αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ αν θέλουν να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις με σοβαρότητα πρέπει να δείχνουν και την απαραίτητη σοβαρότητα και όχι με δουλειές τύπου "κάτω από το χαλί και όσα βλέπει η πεθερά". Στο κάτω κάτω στην πτήση αυτή μπορεί να ήταν τα δικά σας παιδιά ή άτομα της οικογένειας σας.

ΥΓ2, οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από εμένα αλλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου τα έσβησα για ευνόητους λόγους»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου