× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασχημη εξέλιξη με το νέο κρούσμα κορονοϊού

Από την Αγία Παρασκευή η 76χρονη ασθενής γυναίκα. Έκλεισαν για να απολυμανθούν τα Κέντρα Υγείας Πολυχνίτου και Καλλονής όπου εργαζόταν η κόρη - ύποπτο κρούσμα της 76χρονης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2020

Ασχημη εξέλιξη με το νέο κρούσμα κορονοϊού
' χρόνος ανάγνωσης

Άσχημη εξέλιξη πήρε η γνωστοποίηση σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης της περίπτωσης μιας 76χρονης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που αποδείχθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό. Κι αυτό γιατί κυριολεκτικά «ενός κακού μύρια έπονται».

Ήδη ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης της υπόθεσης που ακολουθήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργου Καμπόυρη και η οποία εγκρίθηκε από τη ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων έκλεισαν προσωρίνα, για να απολυμανθούν τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Στα οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της ως μέλος του νοσηλευτικού τους προσωπικού η κόρη της 76χρονης. Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης με συμπτώματα υπόπτου κρούσματος βρίσκεται απομονωμένη στο σπίτι της και θα της ληφθεί δείγμα ώστε να αποδειχθεί αν είναι θετική ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση της επέκτασης της νόσου του κορονοϊού μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ανάλογες με αυτές σε περιοχές στην άλλη Ελλάδα.

Ας σημειωθεί ότι προχθές Πέμπτη η 76χρονη, της οποίας η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, εξετάστηκε από γιατρό πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ο οποίος και διαπίστωσε πέραν της ειδικότητας του συμπτώματα πνευμονίας. Αυτός υποπτεύθηκε την πιθανότητα η γυναίκα να πάσχει από κορονοϊό και την παρέπεμψε για άμεσο έλεγχο με τα γνωστά αποτελέσματα. Ήδη ο γιατρός αυτός ο οποίος είχε πάρει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, μπήκε σε επταήμερη προληπτική απομόνωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ