× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσία Αστυνομίας η δράση για την Ημέρα Υγείας

Μόνιμες προσλήψεις ζητά η Ένωση Γιατρών- Καταγγελία της «Ανταρσίας στο Αιγαίο»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/4/2020

Παρουσία Αστυνομίας η δράση για την Ημέρα Υγείας

Παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή συμβολική κινητοποίηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι και στην Αθήνα όπου πραγματοποιούνταν ανάλογη δράση ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν - όπως καταγγέλλεται - αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κορονοϊό με τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, επιχείρησαν να γράψουν πρόστιμα και να κάνουν συλλήψεις.

Για τη συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μίλησε στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας: «Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη ενός εθνικού συστήματος Υγείας πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου. Απαιτούμε σήμερα εν μέσω αυτής της πανδημίας μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε αυτή την κρίσιμη για την υγεία στιγμή που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η καταγγελία

Αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ζητώντας από την πλευρά της μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και ατομικά μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νησιώτες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γνωρίζουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό στο σύστημα υγείας στοιχίζουν ζωές. Γι' αυτό και ο αγώνας των υγειονομικών έχει την στήριξη όλων των κατοίκων των νησιών μας.

Απέναντι στον αγώνα των υγειονομικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να αντιπαρατάξει μόνο την αστυνομοκρατία. Δεκάδες αστυνομικοί στάλθηκαν να παρακολουθήσουν και να παρεμποδίσουν την συμβολική κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο έφτασαν στο σημείο να φακελώνουν όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου για τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές τους που δείχνουν ότι θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς αστυνομοκρατίας χρησιμοποιώντας τις πρακτικές του ακροδεξιού μετεμφυλιακού κράτους» επισημαίνει η παράταξη, μέλη της οποίας μαζί με τον επικεφαλής της και Περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Μανάβη παρευρίσκονταν στη σημερινή δράση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου