× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δακοκτονία, στήριξη κτηνοτρόφων και εκκαθάριση της ΕΑΣΛ

Συνέντευξη τύπου της υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2019

Δακοκτονία, στήριξη κτηνοτρόφων και εκκαθάριση της ΕΑΣΛ

Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα το μεσημέρι η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι εκτός από την χάραξη εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού χώρου, το Υπουργείο προχωρά και σε εξειδικευμένες περιφερειακές πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων σε κάθε περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε τη συνέντευξη της κ. Τελιγιορίδου, για το θέμα της καραντίνας και το μόνιμο αίτημα στελέχωσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας, η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προσληφθούν οκτώ μόνιμοι κτηνίατροι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τους οποίους τέσσερις στη Λέσβο, δυο στη Χίο και δυο στη Σάμο. Επιπλέον αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες του νησιού, τόνισε πως αν δεχθεί αίτημα για έκτακτο προσωπικό από τη Περιφέρεια, το Υπουργείο θα το υλοποιήσει. Σύντομα μάλιστα έκανε γνωστό πως θα τεθεί σε εφαρμογή ο κτηνίατρος εκτροφής που θα είναι δωρεάν για τον κτηνοτρόφο και θα πληρώνεται από το Υπουργείο.

Θα δώσουν τα ζώα τους το Πάσχα
Για το θέμα της καραντίνας για τον καταρροϊκό πυρετό η κ. Τελιγιορίδου είπε ότι το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου, που αυτό σημαίνει ότι αφού δεν εντοπίστηκε κρούσμα για πάνω από 30 μέρες, θα μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δώσουν τα ζώα τους για σφαγή χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα για την περίοδο του Πάσχα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη δακοκτονία που αφορά όχι μόνο τη Λέσβο και τη χώρα μας αλλά όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου.
Στη συνέντευξη της η κ. Τελιγιορίδου υποστήριξε ακόμα πως στις 16 Απριλίου θα είναι στη θέση του το προσωπικό που θα αναλάβει τη δακοκτονία επαναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό του Υπουργείου για ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος. Μάλιστα η Λέσβος όπως είπε είναι μεταξύ των οκτώ περιοχών που θα γίνει πιλοτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών, μεθοδολογιών και εργαλείων στην εφαρμογή της δακοκτονίας και η περαιτέρω συνολική ενσωμάτωση τους στο εθνικό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Σχετικά με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου για την οποία έχει αποφασιστεί εκκαθάριση με ορκωτούς λογιστές η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, που θα ρυθμίζει ανάλογα θέματα συνεταιρισμών τόσο στη Λέσβο όσο και στη άλλη Ελλάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά