× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νοικιάστηκαν πέντε δομές φιλοξενίας σε Νεάπολη και Θερμή

Ευάλωτες κατηγορίες προσφύγων και αιτούντων άσυλο μετακινήθηκαν ήδη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αναχωρήσεις και σε δομές φιλοξενίας στην Αθήνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2020

Νοικιάστηκαν πέντε δομές φιλοξενίας σε Νεάπολη και Θερμή

Περί τους 70 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες μεταφέρθηκαν ήδη σε δομές φιλοξενίας στην περιοχή της Θερμής (οι τέσσερις από αυτές) και στην Κράτηγο (η μία) που νοικιάσθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως το «Ν» είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προχωρά στην ενοικίαση ξενοδοχείων και άλλων δομών φιλοξενίας στη Λέσβο και όχι μόνο, προκειμένου να στεγαστούν ευάλωτες κατηγορίες αιτούντων άσυλο και προσφύγων οι οποίοι διαμένουν σε καταυλισμούς και προπάντων σε αυτόν της Μόριας.

Aναχώρηση προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Μόρια με κατεύθυνση δομές που νοικιάστηκαν σε Θερμή και Κράτηγο

Στα πλαίσια της προστασίας τόσο αυτών όσο και των ντόπιων από τη διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού.
Επίσης άλλοι 70 αναχώρησαν με αεροπλάνο για την Αθήνα προκειμένου να στεγαστούν σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιασθεί στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ».

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με κατεύθυνση διαμερίσματα νοικιασμένα στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην Αθήνα

Τέλος να αναφέρουμε ότι για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 150 ατόμων από τον καταυλισμό της Μόριας με κατεύθυνση δομές στην ενδοχώρα. Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση 76 ατόμων την ερχόμενη Τρίτη και 70 ατόμων την ερχόμενη Πέμπτη.

Για τη μεθεπόμενη εβδομάδα τέλος έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη μετακίνηση ευάλωτων κατηγοριών στα πλαίσια της προσπάθειας και αυτό της προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ήδη έχει ανακοινωθεί η μετακίνηση 2.380 ατόμων από όλα τα νησιά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ