× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον Εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Προθεσμία ζήτησε ο 55χρονος για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Έως τότε κρατείται

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/4/2020

Στον Εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Προθεσμία να απολογηθεί έως τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, ζήτησε ο 55χρονος δράστης που συνελήφθη χτες από την Αστυνομία για τον πυροβολισμό εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο, κοντά στο χωριό του Αφάλωνα, από το οποίο κατάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου θα απολογηθεί ο 55χρονος, κάτοικος της Μυτιλήνης, με συνηγόρους τον Παναγιώτη Κουφέλο και την Ανθίππη Τσορβά. Έως τότε κρατείται.

Έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης για συμπαράσταση στον 55χρονο που κατηγορείται για τον πυροβολισμό τεσσάρων αιτούντων άσυλο βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του Αφάλωνα, αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Κουρουγένης. «Η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει υπόψη της ότι ο άνθρωπος αυτός είναι οικογενειάρχης. Φοβάμαι και χειρότερα. Δεν είμαι εδώ για να πω τι είναι σωστό και τι λάθος, αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Κουρουγένης στην κάμερα του «Ν» κάνοντας έκκληση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και σημειώνοντας ότι «θα καούν όλα τα χωριά μας με τόσες χιλιάδες κόσμου από τις φωτιές που ανάβουν. Δεν βλέπουμε από πουθενά βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον 55χρονο -δράστης των πυροβολισμών προχθες νωρίς το βράδυ εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο που περιφέρονταν σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Αφάλωνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό στελέχη της Αστυνομίας εντόπισαν κρυμμένη σε σημείο κοντά στο μέρος όπου έγινε η επίθεση το όπλο του εγκλήματος. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να αποκαλυφθεί η όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών που δημοσιεύθηκε σε μέσο  κοινωνικής δικτύωσης «χθες το βράδυ κάποιοι πρόσφυγες περπατούσαν στο δρόμο και δύο αυτοκίνητα τους προσπέρασαν. Τρέξαν και προσπάθησαν να βρουν κάπου να κρυφτούν. Μετά από λίγο αρχίζουν να περπατούν ξανά και τα αυτοκίνητα επέστρεψαν και άρχισαν να τρέχουν. Άκουσαν πυροβολισμό και χτυπήθηκαν από τα σκάγια. Συνολικά τέσσερις μετανάστες περπατούσαν περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της δομής, στα σύνορα μεταξύ της περιοχής Αφαλωνά και Μόριας».

Οι τραυματίες ένας Αφγανός και ένας Ιρανός νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι άλλοι δυο που ήταν μαζί τους δεν έχουν τραυματιστεί και επέστρεψαν στον καταυλισμό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»