× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

50 χιλιάδες ευρώ το μήνα μποναμάς για Βοστάνειο και Φιλανθρωπικά!

Το 7ώροφο ακίνητο που στεγάζει 103 γραφεία βουλευτών αποδίδει πάλι καρπούς χάρη στη σημαντική διαπραγμάτευση που έγινε με τη Βουλή των Ελλήνων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 4/5/2020

50 χιλιάδες ευρώ το μήνα μποναμάς για Βοστάνειο και Φιλανθρωπικά!

Μια σημαντική διαπραγμάτευση που φέρνει πολλά έσοδα για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πέτυχε το Ίδρυμα Βοστάνειο μαζί με τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα έναντι της Βουλής των Ελλήνων. Σε κληροδότημα του Ιδρύματος από το 1944 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Βουλής 4 στεγάζονται 103 γραφεία βουλευτών. Μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση η Βουλή των Ελλήνων θα καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, τα 4/7 των οποίων θα καταβάλλονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα 3/7 του ποσού στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, ερωτηθείς για το θέμα που αποκαλύπτει το «Ν» σχολίασε: «Η επιτυχία της διαπραγμάτευσης οφείλεται στη συστηματική δουλειά, την ανάθεση σε πραγματογνώμονα σε ό,τι αφορά το ύψος του τιμήματος, ενώ συνέδραμε πολύ και ο πρώην υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κληροδότημα Γ.Α. Βοστάνη, που αποτελεί περιουσία του νοσοκομείου, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το εν λόγω επταώροφο ακίνητο, συνολικής έκτασης 5.376,65 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Βουλής αρ.4 (γνωστό και ως Μέγαρο Αθηνών), ιδιοκτησίας κατά μεν τα 4/7 αυτού στο Νοσοκομείο, κατά δε τα λοιπά 3/7 στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, Μαρία Γέραλη που παρακολουθεί  από κοντά την πορεία άνω των 20 χρόνων αυτής της διαπραγμάτευσης εξήγησε στο «Ν» ότι από το 1996 το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου αυτού, δεδομένου ότι είναι διηρημένο σε επιμέρους ιδιοκτησίες, «εκμισθώναμε στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία έκανε χρήση των χώρων», στεγάζοντας μεταξύ άλλων 103 γραφεία βουλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έπρεπε να γίνουν επισκευές ύψους 800 εκατομμυρίων έως ενός δισεκατομμυρίου δραχμών. Επειδή το Ίδρυμα δεν μπορούσε να καταβάλλει το υπέρογκο αυτό ποσό, συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη να αναλάβει η Βουλή των Ελλήνων τις αλλαγές και να καταβάλλει ελάχιστο τίμημα μηνιαίως μέχρι την απόσβεση των επισκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν αναπροσαρμογών και μειώσεων του μισθώματος καθ’όλη τη διάρκεια της μισθωτικής σχέσης και μέχρι την λήξη αυτής, τον Απρίλιο του 2020, το μίσθωμα ανέρχονταν στο ποσό των 31.288,00 ευρώ περίπου μηνιαίως.

Ενόψει της λήξης της εν λόγω μισθώσεως, το σημερινό Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα, να οριστεί επιτροπή για την διαπραγμάτευση των όρων νέας μίσθωσης, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γέωργιο Καμπούρη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευστράτιο Γόμο  και από το τακτικό μέλος κ. Μαρία-Ραλλού Χατζηκομνηνού, λόγω και της ιδιότητας της ως νομικού.

Η τηλεδιάσκεψη και η διαπραγμάτευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της πανδημίας, την Τετάρτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν αφενός μεν η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπούμενη από πενταμελή επιτροπή, στην οποία μεταξύ άλλων μετείχαν και δύο νομικοί σύμβουλοι  με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, αφετέρου δε τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης δια του νόμιμου εκπροσώπου τους και δικηγόρου Παναγιώτη Παπάμαλη και το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» με την ως άνω ορισθείσα επιτροπή. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ωστόσο,  «την εισήγηση των όρων της νέας μίσθωσης και τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του νοσοκομείου μας ανέλαβε εξ ολοκλήρου η κ. Μαρία-Ραλλού Χατζηκομνηνού, το έργο της οποίας κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, δεδομένου ότι υπήρξαν αρχικά διαφωνίες σε αρκετά σημεία της νέας ενδεχόμενης μίσθωσης, τα οποία ωστόσο κάμφθηκαν τόσο χάριν της επιχειρηματολογίας και της επιμονής της κ. Χατζηκομνηνού (η οποία δικαίωσε τόσο τα λοιπά μέλη της ορισθείσας επιτροπής διαπραγμάτευσης που της εμπιστεύτηκαν  «το τιμόνι» της διαπραγμάτευσης  αλλά και το σύνολο των μελών του Δ.Σ.),  όσο και χάριν της καθοριστικής παρέμβασης του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, που υπήρξε αρωγός στην εξεύρεση της χρυσής τομής μεταξύ των συμβαλλομένων, στηρίζοντας τα αιτήματα μας» επισημαίνει η κ. Γέραλη. 

Η συμφωνία

Έτσι επιτεύχθηκε και καταρτίστηκε νέα εννιαετής μίσθωση με την Βουλή των Ελλήνων, που θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2020, με μηνιαίο μίσθωμα 50.000 ευρώ έναντι των 31.288,22 ευρώ που εισέπρατταν μέχρι σήμερα, προσαυξανόμενο βάσει των νόμιμων αναπροσαρμογών ανά διετία (Δηλαδή 35% περίπου αύξηση του μισθώματος).

Ακόμη και η πρόταση 9ετή μίσθωση δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι με τα εννέα χρόνια οι εκμισθωτές απαλλάσσονται από σημαντικά έξοδα(π.χ. συμβολαιογραφικά κτλ), που απαιτούνται στις μισθώσεις άνω της δεκαετίας, γεγονός που εντόπισαν οι νομικοί κ. Μαρία-Ραλλού Χατζηκομνηνού και κ. Παναγιώτης Παπάμαλης.

«Από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης , πέραν της ιδιαίτερα επωφελούς οικονομικά για το νοσοκομείο μας συμφωνία που επετεύχθη, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι  με όραμα και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους, που τολμούν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τη δημόσια διοίκηση, πόσο μάλλον με τη διοίκηση νοσηλευτικού ιδρύματος και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπως συμβαίνει εν προκειμένω, συνδράμοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση του και στην εύρυθμη λειτουργία του» κατέληξε η κ. Γέραλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες