× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ήττα Τσακύρη. Η πλατεία Σαπφούς ανοικτή στην κοινωνία

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης αποφάσισε χθες βράδυ να πεζοδρομηθούν τα Λαδάδικα και η οδός Κομνηνάκη, να μείνουν ανοικτές οι οδοί Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη, Μια σειρά τραπεζάκια επί της πλατείας Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2020

Ήττα Τσακύρη. Η πλατεία Σαπφούς ανοικτή στην κοινωνία

Δυο ιστορικές αποφάσεις έλαβε χθες το βράδυ το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πρώτη φορά και σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί ως πεζοδρομημένος χώρος σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το ιστορικό κέντρο της πόλης που περικλείεται στις οδούς Χίου, Μητροπόλεως, Ερμού, Βούτσικα και Αρχιπελάγους. Για την τροφοδοσία των καταστημάτων, την αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικότερα ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας θα παραμένουν ανοικτές οι οδοί Ικαρίας, Μητρέλια και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Για τη χρήση της οδού Ικαρίας θα υπάρξει προηγούμενα διάλογος με τους επιχειρηματίες ΤΑΧΙ.

Πεζοδρομείται επίσης και η οδός Κομνηνάκη έως το πάρκο Χατζηδήμου ενώ ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας θα χρησιμοποιείται το τμήμα της οδού Κομνηνάκη από την οδό Σκρά ως το πάρκο Χατζηδήμου.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα μετά από κοινή πρόταση του Συλλόγου κατοίκων των Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» και του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια πρόταση περιλάμβανε επίσης την παραμονή σε 24ωρη βάση ανοικτών των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη για τις ανάγκες κίνησης στην περιοχή. Στις οδούς Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη έως τις οδούς Κιλκίς και Σαρανταπόρου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευσης σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου με εξαίρεση μια θέση στάσης σε φαρμακείο στην περιοχή.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης «Με συνέπεια και ευθύνη όλοι για τη Μυτιλήνη» Κουζινόγλου Αλέκο, Πετρέλλη Λένα και Χατζημανώλη Βαγγέλη να ψηφίζουν υπέρ του κλεισίματος τον δρόμων στην κίνηση και της χρήσης τους ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Κατά πλειοψηφία επίσης έγινε δεκτή η πρόταση της επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης για την ανάπτυξη μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας Σαπφούς από τα καταστήματα που έχουν όψη στην πλατεία. Στην πρόταση μειοψήφισαν οι Σύμβουλοι των παρατάξεων Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή και «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάμπρος Βενέτης και Γιώργος Σκοπελίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την απόφαση τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν με αποστάσεις μεταξύ τους στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορονοϊού θα επιτρέπουν την ελεύθερη δίοδο με διαδρόμους μίνιμουμ 1,5 μέτρου. Ενώ η απόφαση έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για την Άνοιξη του 2021 αποφασίστηκε η εφαρμογή λειτουργίας που θα επέλθει κατόπιν μελέτης διαχείρισης του ιστορικού κέντρου που θα ανατεθεί από τη δημοτική αρχή.

Κατά πλειοψηφία μειοψηφούντων των Συμβούλων της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» Νίκου Παπαγιαννίδη, Χρήστου Πουλέλλη και Κώστα Αλβανόπουλου το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης απέρριψε την πολυσυζητημένη πρόταση του Αντιδημάρχου πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη για την έκδοση κανονιστικής πράξης με την οποία «η πλατεία Σαπφούς σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του χρόνου θα χρησιμοποιείτε μόνο ως χώρος πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων και όχι ως χώρος πολιτικών ή συνδικαλιστών συναθροίσεων παρά μόνο εάν υφίσταται προκήρυξη εκλογών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφανώς ενοχλημένος όπως και σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος από την τροπή που πήρε η πρόταση του και το σάλο που προκάλεσε, μετά τη λήψη της απόφασης, αποχώρησε φωνάζοντας προς το σώμα «Καληνύχτα Μυτιλήνη».

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Τσακύρης επιτέθηκε σε συμβούλους αποκαλώντας τους «Σταλινικούς», λέγοντας ότι όλοι μαζί πήραν τις μισές ψήφους από αυτές που πήρε μόνος του ενώ υποστήριξε ότι η πρόταση του έχει… ευρεία αποδοχή γιατί έχει 600 likes στο Facebook!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης