× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!»

Ο πρόεδρος του Αετού Λουτρών, Νίκος Σπανός, ανέλυσε το σκεπτικό του Στο Νησί 99FM για την επόμενη χρονιά, που βρίσκει τον πρωταθλητή ΕΠΣ Λέσβου στη Γ' Εθνική

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 22/5/2020

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!»

«Ικανοποιημένος ηθικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Αετού Λουτρών, Νίκος Σπανός, Στο Νησί 99FM, ως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΕΠΣ Λέσβου και του προνομιούχου εισιτηρίου προς τη Γ’ Εθνική. Μιλώντας στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», ο κ. Σπανός πρόσθεσε πως «τα τελευταία έξι χρόνια παλεύουμε να φτιάξουμε κάτι θετικό στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, χωρίς απαραίτητα να έχουμε στόχο πρωταθλητισμού. Αυτός βγήκε στην πορεία, αλλά εμείς εξαρχής θέλαμε να δημιθουργήσουμε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την ανάδειξη του πρωταθλητή στα χαρτιά, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής διακοπής λόγω της πανδημίας, ο πρόεδρος του Αετού Λουτρών σχολίασε: «Δείξαμε χαρακτήρα φέτος, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αήττητοι σε όλη τη χρονιά, ήμασταν πολύ πιο ποιοτικοί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μακάρι να συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα είχε την ίδια κατάληξη. Τον Αετό πρωταθλητή, μετά από 22 χρόνια.»

Σε ερώτηση για το τι νιώθει, για το πώς αισθάνεται μετά την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του, ο κ. Σπανός πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος, αλλά παράλληλα και γεμάτος άγχος για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι καταστάσεις δεν είναι ευνοϊκές για το επόμενο βήμα της Γ' Εθνικής.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τις απαιτήσεις που δημιουργούνται, συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις και σας λέω πως θέλουμε να συμμετέχουμε στη Γ’ Εθνική. Αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν τα σωματεία, ειδικά τα νησιωτικά. Ακούγεται ότι θα έρθει δεύτερο κύμα κορονοϊού, ίσως χρειαστεί να παίξουμε χωρίς θεατές. Από την άλλη είναι και οι μετακινήσεις. Πώς θα ανταπεξέλθουμε αν πρέπει να πάρουμε δύο λεωφορεία για να πάμε στο γήπεδο ή αν πρέπει κάθε παίκτης να μπει σε μονόκλινη καμπίνα; Είναι ζητήματα που πρέπει να τα βάλουμε κάτω πριν πάρουμε οριστικές αποφάσεις.»

Ο κ. Σπανός ζήτησε χαρακτηριστικά «να υπάρξουν δεσμεύσεις πριν οριστικοποιηθεί η συμμετοχή μας στη Γ’ Εθνική, διαφορετικά δεν θα ρισκάρουμε να οδηγήσουμε τον Αετό στην καταστροφή». Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην πλαισίωση της διοίκησης από νέα πρόσωπα και απάντησε συγκεκριμένα για τον Σταύρο Γριπιώτη, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο, πέρα από τον Αιολικό. «Ο Σταύρος είναι από τα Λουτρά, θα γίνει κάποια επαφή μαζί του, έχει την εμπειρία της κατηγορίας και όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές».

Αναφέρθηκε επίσης και στις σχέσεις του με τον έτερο εκπρόσωπο του νησιού στη Γ’ Εθνική, τον Αιολικό, αποκαλύπτοντας: «Έχω διαρκείας, δεν έχασα παιχνίδι φέτος. Και ως σωματείο, ο Αετός Λουτρών ήταν ο μόνος που ζήτησε εγγράφως από την ΕΠΣΛ να μην ορίζονται παιχνίδια του τη μέρα που αγωνίζεται ο Αιολικός στη Γ’ Εθνική. Τον λατρεύω τον Αιολικό, αλλά αγαπώ και τον Αετό.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Σπανός αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον προπονητή Θεαγένη Διονυσάτο, για τον οποίο τόνισε: «Είναι πάρα πολύ καλό παιδί, ξέρει το ποδόσφαιρο, είναι γνώστης του χώρου, τον στηρίζω και σας ξεκαθαρίζω πως αν είμαι εγώ πρόεδρος ο Θεαγένης θα είναι δίπλα μου». Παράλληλα, μίλησε κολακευτικά και για το ντόπιο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου: «Θα ήθελα να δώσω προτεραιότητα στο ντόπιο στοιχείο. Θα ήθελα να ξαναδώ Μέγα, Κροτσίδα, Φωταρέλλη, Αθανασιάδη, Σαλταμάρα. Υπάρχει υλικό στο νησί. Έχουμε παιδιά με όρεξη και στον Αετό. Ο Τζίμης Βλαστέλλης, ο Άκης Μιχαλάκης και αρκετοί άλλοι. Μετράει πολύ να παίζει στην ομάδα ένας παίκτης που είναι από το νησί, να αφήνει τη σφραγίδα του στο γήπεδο. Είδαμε και φέτος στον Αιολικό Καλαφάτη, Αγριμάκη που καθιερώθηκαν στην 11άδα. Γιατί όχι και περισσότεροι;»

Τέλος, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως κάποιοι επιμένουν να λένε πως είναι σε ρήξη με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρο Ψαρρόπουλο: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Δεν βρίσκεται τυχαία στο χώρο. Έχει την εμπειρία και πιστεύω πως όταν διεκδικεί στην ΕΠΟ, όλοι έχουν όφελος. Δεν είμαστε σε ρήξη και σύντομα θα έχουμε κάποια συνάντηση. Πρόκειται για έναν παράγοντα που έχει γνωριμίες, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί για το καλό των νησιωτικών ομάδων.»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Αετού Λουτρών ευχαρίστησε έναν προς έναν τους παράγοντες, που πλαισίωσαν τη διοίκηση του συλλόγου, επιησημαίνοντας πως έχουν μεγάλο μερίδιο στη φετινή επιτυχία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ