× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η φετινή χρονιά τουριστικά είναι χαμένη!»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, δεν αποκλείει η Λέσβος να γράψει φέτος μηδέν σε πτήσεις τσάρτερ, αλλά και επισκέπτες από την Τουρκία

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 19/6/2020

«Η φετινή χρονιά τουριστικά είναι χαμένη!»

Για την αβεβαιότητα που υπάρχει στον τουριστικό τομέα, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, προσκεκλημένος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», Στο Νησί 99FM, εστιάζοντας στις επιπτώσεις της πανδημίας, στην απουσία κρατήσεων και στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για να καλυφθεί το μεγάλο χαμένος μέρος του τζίρου από την κατακόρυφη μείωση των ταξιδιωτών στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί να γράψουμε και μηδέν φέτος», επεσήμανε, αναφερόμενος στις πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, αλλά και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τουρκία, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν ως σήμερα, αλλά και των περιορισμών που εφαρμόζει η πολιτεία ή των συνεχών αλλαγών στα πρωτόκολλα υγείας, που έχουν ως αποτέλεσμα «η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στο νησί να μη λειτουργήσει τη φετινή περίοδο».

Ο κ. Χατζηκυριάκος στάθηκε στο γεγονός πως «για πολλά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν η μεγάλη πηγή τουρισμού στη Λέσβο ήταν οι εγχώριοι ταξιδιώτες», ωστόσο παραδέχθηκε πως «ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να εξισορροπήσει τις οικονομικές απώλειες», διευκρινίζοντας πως «αυτή τη στιγμή τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν μειωθεί λόγω της καραντίνας, ενώ αρκετοί έχουν χάσει τις δουλειές τους και δεν θα είναι εύκολο να μετακινηθούν, κάνοντας διακοπές».

Αναφερόμενος στον «Κοινωνικό Τουρισμό», που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε το πρόγραμμα αρκετά σημαντικό, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι άγνωστο, υπήρχε και παλαιότερα, αλλά ο κόσμος δεν έδειξε ανταπόκριση», προσθέτοντας ότι «πριν από μια δεκατία περίπου, παρότι δεν υπήρχαν τα σημερινά κίνητρα, η Λέσβος είχε περισσότερους επισκέπτες μέσω του κοινωνικού τουρισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθύμισε πάντως πως «η τουριστική εικόνα του νησιού έχει τραυματιστεί βαριά τα τελευταία χρόνια», και πως «το βορειοανατολικό Αιγαίο χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή και διαχείριση, αλλά μοιάζει να έχει παραμεληθεί από όλες τις κυβερνήσεις».

Ως προς την καμπάνια της τουριστικής προβολής, που ετοίμασε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου επέμεινε πως «πρέπει να τη στηρίξουμε, παρά τα όποια λάθη ή παραλείψεις έγιναν», διευκρινίζοντας πως εκείνο που έχει σημασία είναι «να λειτουργούμε συλλογικά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τουρισμό», ενώ σε ότι αφορά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε πως «περιμένουμε πολλά από τους δύο Δήμους, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, όχι τόσο για αυτό το καλοκαίρι, αλλά κυρίως για το 2021, αφού η φετινή χρονιά είναι χαμένη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»