× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Επίσκεψη στη Λέσβο του προέδρου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/6/2020

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Στη Λέσβο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Σέρκος Χαρουτουνιάν και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Χατζηνικολάου. Η επίσκεψη των δυο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγου Κουφέλου με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι κ. Χαρουτουνιάν και Χατζηνικολάου συμμετείχαν σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Πέτρας, και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΜΟΔΟΥΣΑ. Παρόντες επίσης ήταν ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ Α.Ε. Αναστάσιος Περιμένης καθώς και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στη συνάντηση υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις δράσεις και τα σχέδια που έχει ο Οργανισμός για τη Λέσβο ενώ υπήρξε πλήρη ενημέρωση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στο νησί. Ζητήθηκε μεταξύ άλλων από τα στελέχη του Οργανισμού η στήριξη και η επιμόρφωση των αγροτών σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, κάτι για το οποίο υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από πλευράς τους.

Ο κ. Κoυφέλος μιλώντας για την σύσκεψη αυτή και τις προοπτικές της συνεργασίας με τον Οργανισμό δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή που ξεκινάμε σήμερα με τον Οργανισμό θα επεκταθεί καθώς έχουμε κοινές απόψεις και ιδέες. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια και πρέπει όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συντονιστούνε με τα καινούργια δεδομένα. Ο Οργανισμός έχει μεγάλη εμπειρία, τρέχουν ήδη πολλά προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες και στον νομό μας και θέλουμε να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν σημείωσε : «Ο Οργανισμός δεν έχει παρουσία με Ινστιτούτο στο νησί, αλλά με δυο σημαντικά εργαστήρια πιστοποιημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το ένα αφορά το γάλα και το άλλο το λάδι. Άρα ουσιαστικά καλύπτουμε τις δυο μεγάλες ανάγκες του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να τα αυξήσουμε . Κάνουμε καταρτίσεις στους νέους αγρότες και εδώ είστε η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε καταρτίσεις αγροτών μετά την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και θα το κάνουμε πράξη».

Μετά το τέλος της σύσκεψης και της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι δυο εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού που βρίσκονται στο Κάτω Τρίτος στις οποίες λειτουργούν εργαστήριο ελαιολάδου αλλά και γάλακτος-κρέατος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα