× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγελία ενός… ιχνηλατηθέντος!

Έξη μέρες «μένουμε κλεισμένοι όλοι στο σπίτι - όλοι όσοι υπεστήκαμε αυτή την ταλαιπωρία, την αηδία, την ασυγχώρητη συμπεριφορά, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι όχι γαϊδούρια» -Γράφει ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΟΥΣΜΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/8/2020

Καταγγελία ενός… ιχνηλατηθέντος!

Γεμάτος αγανάκτηση και αηδιασμένος από πολλούς - κυρίως από όσους σκορπούν ανερυθρίασταψεύτικες ή στοχευμένες ειδήσεις - καταγγέλλω, σημειώνω τα πιο κάτω ελπίζοντας να σταθούν αφορμή προβληματισμού και καλυτέρευσης της όλης υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 5:00 μ.μ. από την Αστυνομία, ομολογουμένως ένας ευγενέστατος αστυνομικός, μου ανακοίνωσε τηλεφωνικά πως κάποιος Επίτροπος του Ναού μας, διαγνώστηκε με κορονοϊό και είμαι μεταξύ των προσώπων προς ιχνηλάτευση.

Τους είπα πως με το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν είχα έρθει σε στενή επαφή, απλώς το πρωί μου φίλησε το χέρι (το οποίο και αμέσως έπλυνα γιατί προσωπικά και πριν κορονοϊού, είμαι παράξενος με την καθαριότητα και το γνωρίζουν οι πρώην μαθητές μου και ο κόσμος που με συναναστρέφεται) και πως όπως είχα διαπιστώσει, φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ναό μάσκα.

«Για την δική μου ασφάλεια», μου είπε θα έπρεπε να παραμείνουμε οικογενειακώς σπίτι, έγκλειστοι, περιμένοντας τηλέφωνο από την Υπηρεσία Προστασίας του Πολίτη του Δήμου, για να μας καθορίσουν το ραντεβού για το τεστ. Αντιλαμβάνεστε την παγωμάρα και την αγωνία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από πέντε ώρες (!!) στις 10 το βράδυ, με τηλεφώνησαν και μου είπαν Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. να είμαι μαζί με τα μέλη της οικογενείας μου στο πρώην ΙΚΑ για τη διεξαγωγή του τεστ. Βραδιά σιωπής και αγωνίας! Όντως την καθορισμένη ημέρα και ώρα ήμουν στο συγκεκριμένο χώρο, ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, περιμένοντας μαζί με 50 άλλα πρόσωπα, ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ των πελατών του προσκείμενου φαρμακείου, των διερχομένων στον κεντρικό δρόμο και των ασθενών του Κέντρου Υγείας.

Το τεστ έγινε ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ του υποτιθέμενου γραφείου εξέτασης. Σε αυτό, στο πεζοδρόμιο εξέτασης κορονοϊού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ (μάλιστα ο πριν από εμένα αναγκάστηκε να γονατίσει για να μπορέσει η υπάλληλος να πάρει από το στόμα του το απαραίτητο δείγμα), παρά οι συνεχείς φωνές κάποιων υπαλλήλων να κρατάμε τις αποστάσεις! Λες κι όλα τα δικά τους ήταν νόμιμα και διακριτικά, σεβόμενα την προσωπικότητα των υποτιθέμενων ασθενών από κορονοϊό.

Κάλεσαν τόσο κόσμο ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΑ. Όλοι οι υπάλληλοι τουπρώην ΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ακριβώς ποια άτομα θα εξεταστούμε. ΔΕΝ μας ενημέρωσε κανένας τι θα έπρεπε να περιμένουμε ή να κάνουμε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ με κάποιες πληροφορίες και κυρίως την βασικότατη: Πότε να περιμένουμε την απάντηση του τεστ, για να ησυχάσουμε ή να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίεςστους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε συναντηθεί, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό του ιού!!

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, Σάββατο 22 Αυγούστου, μένουμε κλεισμένοι όλοι στο σπίτι - όλοι όσοι υπεστήκαμε αυτή την ταλαιπωρία, την αηδία, την ασυγχώρητη συμπεριφορά, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι όχι γαϊδούρια – ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Τηλεφωνήσαμε Αθήνα, στο ΕΟΔΥ, μας είπαν «αν σε 24 ώρες δεν σας ειδοποίησαν, είστε αρνητικός, μπορείτε να ταξιδέψτε ή να επανέλθετε στον κανονικό σας ρυθμό». Τηλεφωνήσαμε εδώ, στο Γραφείο Προστασίας Πολίτη και στο πρώην ΙΚΑ και μας είπαν«ακόμη εξετάζονται τα τεστ που ελήφθησαν 17/8ου περιμένετε». Τηλεφωνήσαμε στο αρμόδιο Γραφείο της Ασφάλειας, μας είπαν «σε εμάς έρχονται μόνο τα αποτελέσματα των προσώπων που είναι θετικοί στον ιό».

Είμαστε ή όχι ένα μπάχαλο; Ποιος ενδιαφέρεται για τη δική μας αγωνία; Πώς να πιστέψω πως το σύστημα Υγείας της χώρας μου, κρατά γερά στα χέρια την υπόθεση του κορονοϊού και πώς η αρρώστια αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση, όταν υπάρχουν αστείες, επικίνδυνες και ανάρμοστες συμπεριφορές των υπευθύνων;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*