× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Sos για το νερό στη Λέσβο‑ Στερεύει κι έρχονται πρόστιμα!

Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος για τις συνεχείς διακοπές νερού σε πολλές περιοχές του νησιού και ζητά να υποδειχτούν όσοι παράνομα υδροδοτούν χωράφια

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/9/2020

Sos για το νερό στη Λέσβο‑ Στερεύει κι έρχονται πρόστιμα!
Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Μόλυβος, Πλωμάρι, Πέτρα, Γέρα, Μιστεγνά, Αγιάσος και άλλες περιοχές του νησιού βρίσκονται στο κόκκινο σε ό,τι αφορά τις συνεχείς διακοπές νερού, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Γιώργο Φλώρο να αναφέρει τη μεγάλη ανησυχία του απαντώντας στην κάμερα του «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει σε τέτοια επικίνδυνα σημεία, που πολλές γεωτρήσεις με βάθος 50 και 60 μέτρων έχουν στερέψει! Κάναμε προσπάθειες μήπως μπορέσουμε και το σώσουμε» προσέθεσε.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ έχει εγγράφως ζητήσει από προέδρους των κοινοτήτων να «φρενάρουν» το πότισμα στα χωράφια, καθώς «υπάρχουν πολλοί που κλέβουν νερό ακόμα»! «Πρέπει να συμμορφωθούν όλοι. Θα κάνω διακοπές νερού, τα πρόστιμα θα είναι δυσβάσταχτα. Ας βοηθήσουν όλοι οι συνάδελφοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις να βοηθήσουν. Δεν μπορεί εκείνοι που λειτουργούν ανεύθυνα να συνεχίζουν. Οι νόμιμοι που πληρώνουν το νερό, έχουν μείνει χωρίς νερό στα σπίτια τους» εξηγεί. «Να σταματήσουν οι κύριοι που κλέβουν το νερό ασύστολα και εν γνώσει τους κάποιοι θα διψάσουν. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και εντός της εβδομάδας».

Οξύτατο είναι το πρόβλημα και στην Αγιάσο, όπου για τον κ. Φλώρο δύο είναι οι λύσεις «Ή θα κάνουμε γεώτρηση ή θα εκμεταλλευτούμε τις πηγές του Τσίγκου, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Μεσαγρό και στον Παπάδο έγιναν δύο γεωτρήσεις. Μία έγινε στο Πλωμάρι, η οποία «δεν πήγε καλά» σύμφωνα με τον κ. Φλώρο, ο οποίος για όλα έχει ενημερώσει τόσο τον Δήμαρχο Μυτιλήνης όσο και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη για το τεράστιο πρόβλημα, καθώς και το ότι δεν μπορεί μόνη της να το αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΛ. Ο κ. Μουτζούρης δεσμεύτηκε στον κ. Φλώρο να συμβάλει οικονομικά η Περιφέρεια για ερευνητικές γεωτρήσεις σε όλο το νησί.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, στην αντικατάσταση 17 χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης που έκανε η υπηρεσία, ώστε να σταματήσουν να χάνονται χιλιάδες κυβικά μέτρων νερού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή