× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Υπάρχουν στιγμές που απλώς δεν γίνεται να κοροϊδεύεις»

Απάντηση Γιάννη Μπουρνού στις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2020

«Υπάρχουν στιγμές που απλώς δεν γίνεται να κοροϊδεύεις»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα θέλαμε, αφού ο κ. Αθανασίου έσπασε την πολυήμερη σιωπή του, να είχε να συνεισφέρει κάτι θετικό και χειροπιαστό στη δημόσια συζήτηση για την ολοσχερή κατάρρευση της προσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης που ζει το νησί μας.

Να πει ή να υπονοήσει, έστω, μια συγγνώμη, να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία και τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησής του και να μιλήσει για το «από δω και πέρα». Να αποφύγει, για πρώτη φορά, να ρίξει το φταίξιμο στους πολίτες ή τους πολιτικούς του αντιπάλους. Να σταματήσει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μας σαν ανυποψίαστους ιθαγενείς που τους πουλάει καθρεφτάκια.

Υπάρχουν στιγμές που απλώς δεν γίνεται να κοροϊδεύεις, δεν το σηκώνει η περίσταση. Δεν γίνεται να έρχεται σήμερα πάνω στα ερείπια της Μόριας ο κ. Αθανασίου και να θεωρεί επίτευγμα ότι μειώθηκε από 21.000 σε 13.000 ο πληθυσμός του ΚΥΤ. Πώς γίνεται να παρέλαβαν 5678 πρόσφυγες και μετανάστες και να τους τετραπλασίασαν σε 7 μήνες; Μα γιατί σταμάτησαν κάθε αποσυμφόρηση, για να μη ταραχτούν οι δεξιοί κομματάρχες της ενδοχώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δεν γνωρίζει ο κ. Αθανασίου να παρέλαβε κάποια δομή στην ενδοχώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί δεν ρωτάει τον κ. Μηταράκη που παρέλαβε δεκάδες τέτοιες δομές και τις έθεσε πρόσφατα υπό τον διοικητικό έλεγχο του υπουργείου του;

Γιατί δεν ρωτάει τους «συναγωνιστές» του της ΝΔ στην ενδοχώρα που πολιορκούσαν τις δομές φιλοξενίας, όποτε έρχονταν πούλμαν με αιτούντες άσυλο από τα νησιά για να φιλοξενηθούν; Γιατί δεν ρωτάει τον συνάδελφό του τον κ. Πάτση, Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, που βγήκε στο “αντάρτικο” πέρυσι τον Οκτώβριο για να απομακρυνθούν 800 πρόσφυγες και μετανάστες από ξενοδοχεία της εκλογικής του περιφέρειας;

Γιατί, επίσης, δεν ρωτάει τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, γιατί δεν υπέγραψαν το προχθεσινό ψήφισμα 170 Ευρωβουλευτών – μεταξύ των οποίων και Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – που ζητούν την εκκένωση των προσφύγων και μεταναστών της Λέσβου προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως σκοπεύει να βγάλει ψεύτρα και την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Γιόχανσον, που δήλωσε - χωρίς να διαψευστεί - ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε έχει ζητήσει μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ;

Ή μήπως δεν ξέρει τίποτα ούτε για το κλειστό κέντρο χωρητικότητας 12000 που σκοπεύει να φτιάξει ο κ. Μηταράκης στον Καρά Τεπέ, προσφέροντας 2,9 εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση της έκτασης ως το 2025;

Καμιά φορά η ξεδιάντροπη δημαγωγία χρόνων, ο οχετός fake news και η παραλυτική ανικανότητα σκοντάφτουν στην πραγματικότητα, και τα προβλήματα που αρνείσαι να διαχειριστείς, σκάνε στα χέρια σου και στα κεφάλια όλων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προτιμάτε να κάνετε επικοινωνία αντί να κάνετε πολιτική, να αποποιείστε ευθύνες και να απειλείτε, αντί να φέρνετε λύσεις.

Λάθος ώρα και λάθος τρόπο διάλεξε, λοιπόν, ο κ. Αθανασίου, να βγει από την κρυψώνα του. Ας κάνει καμιά βόλτα από τον Καρά Τεπέ, μπας και σταματήσει να εκτίθεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή