× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας 2019

Μοναδικές διαδρομές με πανελλήνια προβολή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2019

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας 2019

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στο Μεσαγρό, στις 10 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου ποδηλατικού αγώνα του 2019 «2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας», ο 4ος αγώνας ΜΤΒ Marathon που γίνεται στο νησί από το 2016 συνεχόμενα, με συμμετοχή πάντα αθλητών της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προηγούμενη μέρα, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση των διαδρομών KYMOYRIS FUN 20 km & MARATHON GERAS PRO 40 km και ημερίδα για την ανάπτυξη των αθλητικών διοργανώσεων ορεινής ποδηλασίας στο νησί της Λέσβου με την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος. Παράλληλα έγιναν οι εγγραφές, παραλαβή αριθμών συμμετοχής και τσάντας αθλητή.
Την Κυριακή το πρωί η συμμετοχή των αθλητών έφτασε σχεδόν τους 70 και όπως προβλεπόταν ο αγώνας εκίνησε στις 10 το πρωί με αυτοκίνητο ασφαλείας για τα πρώτα δυο χιλιόμετρα από το Μεσαγρό μέχρι το Σκόπελο. Μετά ξεκίνησε το βουνό, 8,5 χιλιόμετρα ανηφόρας που έφτανε σχεδόν μέχρι την Τούμπα, ανεβάζοντάς τους συμμετέχοντες σε υψόμετρο πάνω πό 500 μέτρα. Μέσα απ' τον Καριώνα οι συμμετέχοντες κινήθηκαν βορειότερα με το υψόμετρο να αγγίζει τα 600 μέτρα. Κάτω «πιάτο» όλος ο κόλπος της Γέρας, ο Παππάδος, ο Μεσαγρός, το Πέραμα, όλη η Ευρειακή και η χερσόνησος της Αμαλής απέναντι.

Ο καιρός σύμμαχος των ποδηλατών, ούτε ήλιο, ούτε κρύο, ούτε βροχή ούτε αέρα. Τα πλούσια σε νερά χώματα κάνουν τα λάστιχα να κολλάνε τόσο, που και στις κατηφόρες είναι υποχρεωτικό το πετάλι, αλλά αυτό ήταν κάτι που ανέβαζε το δείκτη δυσκολίας ευχάριστα σε όλους. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά (Μεσαγρό) μέχρι 10 βαθμούς (ψηλά στην πίστα του Μεσαγρού).

Και άλλες δράσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, μέσα στο Μεσαγρό έγιναν ποδηλατικές δράσεις για μικρά παιδιά, παιδικοί ποδηλατικοί αγώνες και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε στηθεί ένας τεράστιος πάγκος με τοπικά εδέσματα που προσέφεραν οι σύλλογοι και επιχειρήσεις της περιοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η μουσική έδινε το ρυθμό στους αθλητές που μετά τον πρώτο KYMOYRIS FUN 20 km περνούσαν από την πλατεία για να συνεχίσουν για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα το MARATHON GERAS PRO 40 km. Ύστερα από 40 κοπιαστικά χιλιόμετρα στις απότομες πλαγιές της Γέρας, τις λιμνούλες με το νερό, τα εντυπωσιακά με ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας μονοπατάκια, τις λάσπες, τα τρεχούμενα νερά, αλλά και έναν αγώνα σ' ένα υπέροχο και μοναδικό τοπίο, άρχισαν να επιστρέφουν οι πρώτοι αθλητές λασπωμένοι, κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι από μια άρτια διοργάνωση, με προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια από ανθρώπους που δούλεψαν και κοπίασαν γι αυτή μήνες.

Στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι απονομές. Γυναίκες, άνδρες, βετεράνοι ανέβηκαν στα βάθρα υπό βροχή αυτή τη φορά, που ευτυχώς έκανε την εμφάνισή της μόνο σ' αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Ο 2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού η Ειρήνη με το ΝΠΔΔ Δήμου Λέσβου και την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, του Πεζοπορικού συλλόγου Ορειάς, των Εθελοντών Πυροσβεστών Γέρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόκηπου "Οι ρίζες μας". Υπό την αιγίδα του Lesvos Ride, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, με Χορηγό επικοινωνίας όπως πάντα το Lesvos MTB.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας