
Ένα κινηματογραφικό ταξίδι σε τέσσερις χώρες, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τον Πολιχνίτο, προτείνει για τον Νοέμβριο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρίζες & Ορίζοντες». Η δράση «Cine ΒΡΑΔΙΕΣ» συνεχίζεται με τέσσερις προβολές στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, δίνοντας στα Σάββατα του μήνα ένα σταθερό ραντεβού με τη μεγάλη οθόνη.
Από την Ισπανία στη Γαλλία και από την Κούβα στη Γερμανία, το πρόγραμμα ανοίγει ένα παράθυρο σε διαφορετικές κινηματογραφικές ματιές. Κοινός στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν το σινεμά πιο κοντά στην τοπική κοινωνία και να κάνουν την προβολή μιας ταινίας αφορμή για συνάντηση και επικοινωνία.
Κάθε Σάββατο και ένας νέος προορισμός
Η αρχή γίνεται το Σάββατο 7 Νοεμβρίου με την ισπανική ταινία «Η Γλώσσα της Πεταλούδας». Ακολουθεί, στις 14 Νοεμβρίου, η γαλλική ταινία «Οι Δεσμοί που μας Ενώνουν», ενώ στις 21 Νοεμβρίου το κινηματογραφικό ταξίδι μεταφέρεται στην Κούβα με το «Cuba Libre». Ο κύκλος του μήνα ολοκληρώνεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου με τη γερμανική ταινία «Victoria».
Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, με ώρα έναρξης τις 18:00 και ελεύθερη είσοδο.
Συνεργασίες που φέρνουν τον κόσμο στην οθόνη
Η πραγματοποίηση των προβολών γίνεται σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Institut Français, το Goethe-Institut και την εταιρεία διανομής New Star, με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.
Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, ο Σύλλογος «Ρίζες & Ορίζοντες» συνεχίζει μια δράση που δίνει στο κοινό της περιοχής τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον παγκόσμιο κινηματογράφο στον τόπο του.
Το μήνυμα των διοργανωτών αποτυπώνει και τη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας: η απόλαυση του κινηματογράφου δεν χρειάζεται να περιορίζεται στις μεγάλες πόλεις. Στον Πολιχνίτο, τον Νοέμβριο, έχει τη δική της αίθουσα και το δικό της σαββατιάτικο ραντεβού.