
Μικρής έκτασης προβλήματα σε περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, με τα περισσότερα να καταγράφονται στο Πλωμάρι. Φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο, εισροή νερού από κεραμίδια σε σχολείο, νερά σε καταστήματα , αλλά και μικρή κατολίσθηση κινητοποίησαν τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας.
Στο επίκεντρο το Πλωμάρι
Στην περιοχή του Πλωμαρίου, η δυνατή βροχή παρέσυρε φερτά υλικά, τα οποία κάλυψαν τμήματα του οδικού δικτύου, δημιουργώντας εμπόδια στις μετακινήσεις. Η απομάκρυνσή τους αποτελεί ένα από τα βασικά μέτωπα των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε σχολείο του Πλωμαρίου, όπου νερό εισχώρησε από την κεραμοσκεπή. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για την έκταση του προβλήματος ή για το εάν επηρεάστηκε η λειτουργία του σχολείου.
Νερά σε καταστήματα στα Πηγαδάκια
Η έντονη βροχόπτωση άφησε το αποτύπωμά της και στο λιμανάκι στα Πηγαδάκια, όπου νερά μπήκαν σε καταστήματα, προκαλώντας προβλήματα στους επαγγελματίες της περιοχής.
Στους Λάμπου Μύλους σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση με πτώση βράχων, προσθέτοντας ακόμη ένα σημείο στον κατάλογο των αναγκαίων παρεμβάσεων.
Επί ποδός τα συνεργεία
Τα συνεργεία του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των σημείων που επηρεάστηκαν από τη βροχόπτωση. Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην απομάκρυνση των υλικών και στην αποκατάσταση της πρόσβασης όπου έχουν δημιουργηθεί εμπόδια.