× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ελέγχουμε για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι για να τιμωρήσουμε»

Για τα μέτρα του Λοκντάουν εφ' όλης της ύλης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/11/2020

«Ελέγχουμε για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι για να τιμωρήσουμε»

Από 1 έως 5 Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν 573 παραβάσεις σε νησιώτες του βορείου Αιγαίου για τη μη τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τις 343 να αφορούν στη Λέσβο. Για τα μέτρα του Λοκντάουν που ξεκινούν από σήμερα, Σάββατο στις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν για τρεις εβδομάδες, εφ' όλης της ύλης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων» 99» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τους εντατικούς ελέγχους της Αστυνομίας, ο κ. Ντουρουντούς επεσήμανε ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται με τιμωρητική διάθεση, αλλά «το ζητούμενο είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας». Σημείωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, καθημερινά γίνεται τηλεδιάσκεψη με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε στο έργο των συναδέλφων του αστυνομικών και των συνοριοφυλάκων ευχαριστώντας τους θερμά για την αυταπάρνηση με την οποία υπηρετούν. «Χωρίς αυτούς κανείς Στρατηγός δεν υπάρξει. Αγαπώ τους συναδέλφους μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι ξεκίνησαν rapid test κορονοϊού στη Χίο και έπονται και στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν διαπιστωθεί 39 κρούσματα κορονοϊού στους αστυνομικούς του βορείου Αιγαίου, με 10 εξ αυτών να εντοπίζονται στη Λέσβο.

Επεσήμανε ακόμα την αναστολή του συνόλου των εκδηλώσεων, σε αναμονή και της σχετικής υπουργικής απόφασης κληθείς να απαντήσει για τον εορτασμό της απελευθέρωσης την 8η Νοεμβρίου ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στη σεισμόπληκτη Σάμο αμέσως μετά τον σεισμό και το λοκντάουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης