× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις ζητούν την επιχορήγηση της Περιφέρειας!

Το ποσό αυξήθηκε στα 40 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις ζητούν μέχρι στιγμής… 60!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/11/2020

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις ζητούν την επιχορήγηση της Περιφέρειας!

Αλαλούμ αναμένεται με την επιχορήγηση των 40 εκατομμυρίων ευρώ στις νησιωτικές επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου, καθώς ήδη 2.500 επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στις αιτήσεις με το ποσό να αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε μαζί με τη Διαχειριστική αρχή την αύξηση της επιχορήγησης κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες, γι’ αυτό θα προκριθούν όσοι έχουν καλύτερη… βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Πλακωτάρης.

Ο κ. Πλακωτάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Περιφέρεια να «στρογγυλέψει» τα ποσά που αναλογούν σε έργα που δεν «τρέχουν» βλέποντας ότι η ζήτηση για την… επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων στο βόρειο Αιγαίο είναι τεράστια. «Το ΕΣΠΑ από αναπτυξιακό εργαλείο, λόγω της τεράστιας επίπτωσης της πανδημίας στην οικονομία έχει μετατραπεί σε εργαλείο συντήρησης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακωτάρης.

«Δεν θα εγκριθούν οι πάντες», υπογράμμισε ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής. Πέραν αυτών που δεν θα εγκριθούν για τυπικούς λόγους, καθώς δεν θα τηρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, αντικειμενικά δεν θα εγκριθούν πολλοί, καθώς ήδη οι αιτήσει ξεπερνούν τον προσφερόμενο προϋπολογισμό, ενώ η παράταση γι’ αυτές εκπνέει την Παρασκευή 11.12.2020 και ώρα 15.00 (σ.σ. από τις 23 Νοεμβρίου, όταν η προθεσμία έληγε με προϋπολογισμό τα 25 εκατομμύρια ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ο κ. Πλακωτάρης ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αναλόγως της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσει η κάθε επιχείρηση. Για παράδειγμα η επιχείρηση που λόγω πανδημίας προχώρησε σε απολύσεις συγκεντρώνει περισσότερους βαθμούς από αυτή που κράτησε το προσωπικό της και έχει περισσότερα έσοδα. «Οι υποψήφιοι από την ολοκλήρωση της αίτησής τους, θα ξέρουν τη βαθμολογία τους, συνεπώς, θα γνωρίζουν όταν οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι, ότι εγκρίθηκαν οι επιχειρήσεις μέχρι και τη βαθμολογία 19, για παράδειγμα» ανέφερε.

Ο κ. Πλακωτάρης συνιστά στις επιχειρήσεις να κάνουν με προσοχή τις αιτήσεις και να μην αναμένουν την εκπνοή της διαδικασίας.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή