× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για την υγεία διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη οι υγειονομικοί

Στο πλευρό τους η ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/11/2020

Για την υγεία διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη οι υγειονομικοί

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρέθηκαν στην κινητοποίηση που συμβολικά έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, υπερασπιζόμενοι πρώτα τη Δημόσια Υγεία, αλλά και τασσόμενοι ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου έκανε το κάλεσμα και βρέθηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

«Η κυβέρνηση έχοντας κάνει… απολύτως τίποτα για την πανδημία, φροντίζει και συνεχίζει να περνά αντεργατικούς νόμους, τιμωρώντας τους εργαζόμενους, αυτούς που νοσούν, αυτούς που παλεύουν την πανδημία, τους καταργεί το ωράριο και εργασιακά δικαιώματα κεκτημένα, ποινικοποιώντας την απεργία. Ως υγειονομικοί απαιτούμε άμεσα προσλήψεις, άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα χωρίς αμοιβή» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου, ο Ξενοφών Αυγερινός, τόνισε «Ζητάμε μαζικά τεστ να γίνουν στον πληθυσμό, ειδικά στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία. Θέλουμε επιπλέον προσλήψεις στην υγεία, καθώς το κονδύλι για την Υγεία φέτος είναι 600 εκατομμύρια λιγότερα. Ζητάμε άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Ζητάμε αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς, πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Το νομοσχέδιο για τις απεργίας, ποινικοποιεί την απεργία».

Στα πλαίσια της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας και των δράσεων που από το πρωί πραγματοποιούν μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και των σωματείων του, αντιπροσωπεία του ΠΕΚ παραβρέθηκε στην συγκέντρωση των Γιατρών που είχε προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο χώρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου, ενώνοντας τις φωνές με αυτές των Υγειονομικών και των Γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς και  αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τα μέλη της διοίκησης ανάρτησαν πανό για: « Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μαρσέλο Γιάννο αναφέρθηκε στα μαζικά καλέσματα ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων για τη σημερινή πανελλαδική απεργία. «Η κυβέρνηση έχει πάρει μηνύματα από τους εργαζόμενους για το τι πρέπει να κάνει και αντίθετα απαντά με αυταρχισμούς και απαγορεύσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απεργιακή συγκέντρωση έκαναν οι υγειονομικοί και στο Κέντρο Υγείας Άντισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης