× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαδικτυακή σύσκεψη εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα μέσα από την πλατφόρμα zoom

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2020

Διαδικτυακή σύσκεψη εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού

Σε Διαδικτυακή σύσκεψη καλεί τα μέλη του το  Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου τη  Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  στις 7 το απόγευμα ακλουθώντας το link: https://aegeangr.zoom.us/j/5485914431 Meeting ID: 548 591 4431.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο των εργαζομένων αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον Επισιτισμό- Τουρισμό, για τους εργαζόμενους, η όπως σημειώνει είναι  ακόμη δυσκολότερη το τελευταίο διάστημα.

«Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε, εδώ και μήνες με ανεπαρκή επιδόματα, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός εργαζόμενου, πόσο μάλλον μίας οικογένειας που καλείται να τα βγάλει πέρα με ένα εισόδημα.

Όσοι από εμάς στάθηκαν τυχεροί και δούλεψαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ωράρια λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες , στο όνομα των δυσκολιών που περνάει ο κλάδος. Η επόμενη σαιζόν φαίνεται να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν ζητήσει μειώσεις μισθών, μη εφαρμογή συμβάσεων κατά περίπτωση και ένα σωρό άλλα. Όσοι εργάζονται στον επισιτισμό ακόμα δέχονται την πίεση να σηκώσουν το βάρος του "take away" και του "delivery" με ατελείωτες ώρες πίεσης και άγχους χωρίς να έχουν σύμβαση που να τους καλύπτει με ευθύνη της εργοδοσίας και τις πλάτες του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κράτος όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει τα νοσοκομεία αθωράκιστα. Δεν κάνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και αφήνει τις ιδιωτικές κλινικές να θησαυρίζουν πάνω στις ανάγκες και τις αγωνίες μας, αρνούμενο να προχωρήσει σε επιτάξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες και εν όψει της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων σας καλούμε να συζητήσουμε για το ποια θα είναι η δική μας απάντηση. Με την συλλογική συζήτηση και οργανωμένη δράση να βρούμε τρόπους ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που μας έχουν δημιουργήσει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία».

Για τη συμμετοχή στην διαδυκτιακή συνάντηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση  υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ και κάμερα, κινητό ή tablet, ενώ για την τηλεδιάσκεψη απαιτείται η εγκατάσταση της  εφαρμογής  Zoom από την  παρακάτω διεύθυνση https://zoom.us/.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης