× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το παράπονό μου, είναι ότι δεν γίνονται έργα στον Ευεργέτουλα»

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Θεόδωρου Βουνατσή, πρώην δημάρχου Ευεργέτουλα, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/12/2020

«Το παράπονό μου, είναι ότι δεν γίνονται έργα στον Ευεργέτουλα»

Την άποψή του για το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ και τη χωροθέτηση της νέας δομής στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής, καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, με την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» του Μιχάλη Μαμάκου, Θεόδωρος Βουνατσής, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θεόδωρος Βουνατσής με την εμπειρία ενός παλιού αυτοδιοικητικού και πρώην δημάρχου επί δύο τετραετίες στο Δήμο Ευεργέτουλα, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η παρούσα δημοτική αρχή κινείται με αργούς ρυθμούς και προς το παρόν δεν έχει δείξει δείγματα άξια λόγου σε σχέση με τον προγραμματισμό νέων έργων και δράσεων.

«Τα περισσότερα έργα που πραγματοποιούνται και δημοπρατούνται σήμερα είναι έργα της προηγούμενης περιόδου. Πιστεύω ότι μια δημοτική αρχή για να πετύχει πρέπει να έχει όραμα και στόχους για αυτά που θέλει να κάνει στον τόπο της. Η παρούσα δημοτική αρχή, δείχνει ότι έχει κάποιο όραμα ωστόσο τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση υλοποίησης έργων και δράσεων είναι ελάχιστα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα θέλω να αναφέρω δύο έργα του Δήμου Ευεργέτουλα και συγκεκριμένα το δρόμο στα Πηγαδάκια και το Πάρκο του Ιππείου. Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο και γι’ αυτό καταψήφισα τους προϋπολιγισμούς του 2020 και τα δύο τελευταία Τεχνικά Προγράμματα».

Αναφερόμενος ο Θεόδωρος Βουνατσής με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, στην απόφαση που ελήφθη για τη διάσπαση της Δημοτικής Επιχείρησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, από τη στιγμή που το νησί έχει δύο δήμους. «Θεωρώ ότι από όλη αυτή την ιστορία ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι ωφελιμένος διότι θα μπορέσει να στήσει η δημοτική αρχή εκ του μηδενός μία υπηρεσία ύδρευσης ή μία ΔΕΥΑ όπως τη θέλει κάνοντας βέβαια και τις ανάλογες προσλήψεις. Άλλωστε και οι Καποδιστριακοί δήμοι στο παρελθόν είχαν ο καθένας τη δική του υπηρεσία και λειτουργούσαν αυτόνομα χωρίς εξαρτήσεις ο ένας από τον άλλο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο πρέπει να δρομολογηθεί και τώρα. Φυσικά η ΔΕΥΑΛ είναι υποχρεωμένη για όσο διάστημα χρειαστεί να καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Λέσβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Θεόδωρος Βουνατσής, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στη χωροθέτηση της νέας δομής στη θέση Βαστριά της Λουτρόπολης Θερμής. Όπως σημείωσε η παράταξή του ουδέποτε υπέδειξε τόπο ή περιοχή για τη χωροθέτηση της δομής. «Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι επιθυμούμε τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης δομής με ανθρώπινες συθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες μακριά από κατοικημένη περιοχή με  μικρό αριθμό φιλοξενούμενων. Φυσικά το ζητούμενο είναι  η αποσυμφόρηση του νησιού το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως το Πάσχα όπως υποσχέθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή