× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έκκληση σωτηρίας» από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

«Ανεφάρμοστο και ανεδαφικό το click away!»- 18 Δεκέμβρη να ανοίξουν τα καταστήματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2020

«Έκκληση σωτηρίας» από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής, ασχολήθηκε εκτεταμένα με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εορταστικής αγοράς και κυρίως της δραματικής κατάστασης της αγοράς, όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες των νέων μέτρων και διαμαρτύρεται έντονα για την «επινόηση και καθιέρωση απολύτως ανεφάρμοστων, ανεδαφικών και γραφειοκρατικών πρακτικών τύπου click away που πρακτικά ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και έτσι δεν είναι δυνατή η  εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής ζητά:

  1. Το άνοιγμα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων καταστημάτων λιανικής, στις 18 Δεκεμβρίου, με τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με κριτήρια υγειονομικού φορτίου ανά περιφερειακή ενότητα, μειωμένο ωράριο και πλαφόν στον αριθμό των SMS.
  2. Το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την επαναφορά της ομαλότητας στην αγορά και την ένταξή τους σε μία γενναία άτοκη ρύθμιση.
  3. Την επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς και τόκους.
  4. Την άμεση αναστολή όλων των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και την ρύθμιση του μεγάλου όγκου επιταγών που έχουν εκδοθεί με την προσδοκία του εορταστικού τζίρου.
  5. Την διατήρηση της μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου  2021.
  6. Τον σχεδιασμό ειδικής ενισχυμένης μη επιστρεπτέας προκαταβολής με στόχευση ειδικά το εμπόριο και με κριτήριο τη μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι.
  7. Την άμεση θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού(αν όχι του υπάρχοντος) « ακατάσχετου» επιχειρηματικού τροφοδότη λογαριασμού ο οποίος  θα συνδεθεί και με τα POS, και θα δώσει στις επιχειρήσεις την στοιχειώδη ρευστότητα που απαιτείται για να σωθούν από το λουκέτο.
  8. Την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μικρομεσαίους εμπόρους, με βάση τα πρότυπα χώρων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
  9. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για άσκηση επιτηδεύματος με τα καταστήματα κλειστά.
  10. Την διαγραφή χρεών που συσσωρεύονται από την πανδημία, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση.  

 

Επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

  • Οφείλουν πολλά στους μικρομεσαίους εμπόρους, που αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν όλες τις οικονομικές συνέπειες από τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας και εφάρμοσαν υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συντελώντας στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
  • Οφείλουν σεβασμό και στήριξη στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
  • Οφείλουν, στα πλαίσια της αυτονόητης προστασίας της δημόσιας υγείας, να διασφαλίσουν κανόνες ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά. 

 

Η αντοχή της ήδη πληγωμένης από την δεκαετή κρίση και του προσφυγικού  μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης έχει φτάσει στα όρια της.  Η απώλεια του εορταστικού τζίρου, τον οποίο περιμέναμε ως μάννα εξ’ ουρανού, θέτει νέα δεδομένα, ενόψει των οποίων η Κυβέρνηση για να διασώσει την πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, την κοινωνική συνοχή και την ομαλότητα στην αγορά, θα πρέπει πλέον να υιοθετήσει σοβαρές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Για να ζήσουμε, ζητάμε επιτακτικά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου να ανοίξουν οι  πόρτες των καταστημάτων μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή