× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναγκαίος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων»

Συνέντευξη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/1/2021

«Αναγκαίος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων»

Στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η καταιγίδα τη Δευτέρα το βράδυ  στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην  εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος , ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατάσταση ήταν οριακή. Το νερό στα ποτάμια είχε φτάσει στο χείλος, ενώ είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα στον Τσικνιά μπαίνοντας στην Αρίσβη. Ο ποταμός είχε υπερχειλίσει λίγο πριν το στόμιο. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, η Πυροσβεστική και  η Αστυνομία ήταν στο δρόμο.

Σήμερα συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και της αποκατάστασης βατότητας των δρόμων. Εάν πλημμύριζε ο Τσικνιάς θα είχαμε σοβαρά προβλήματα στον οικισμό της Σκάλας Καλλονής. Το νερό ευτυχώς μπήκε σε κάποια χωράφια και από εκεί με την παρέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου, δώσαμε διέξοδο προς τη θάλασσα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σχεδιασμού και πραγματοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Όπως σημείωσε ήδη ο Δήμος έχει υποβάλλει προτάσεις, όμως σημείωσε, πρόκειται για παρεμβάσεις με βαριές αδειοδοτήσεις, οι οποίες ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν. «Τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία, πρέπει να ξεκινήσουν για να έχουμε αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον τα καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει σημαντικά και από εκεί που είχαμε πλημμύρες κάθε 10 χρόνια τώρα έχουμε πλημμύρες κάθε δύο χρόνια τουλάχιστον. Όλα τα ποτάμια της περιοχής μας έχουν καθαριστεί και η ροή ήταν κανονική. Το πρόβλημα με τη χθεσινή κακοκαιρία ήταν ο μεγάλος όγκος του νερού ο οποίος δημιούργησε τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτό είναι το θέμα είναι ανάγκη να διευθετηθεί με τα έργα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ