× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να καταργηθεί το χαράτσι των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες»

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ερεσού για την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2021

«Να καταργηθεί το χαράτσι των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες»

Στο σοβαρό ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ερεσού, η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο του, Χρυσαφένια Καρακούση. Στην ανακοίνωση τα μέλη του Συλλόγου ζητούν από την κυβέρνηση  μεταξύ άλλων να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός χαρακτήρας των εκτάσεων, να μην πληρώσουν το αντίτιμο της ένστασης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καθώς και να δοθεί περισσότερος χρόνος για την υποβολή των αντιρρήσεων. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Πριν λίγες μέρες, αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, που  αφορούν  το νησί μας, όπου υπάγεται και η περιοχή Ερεσού. Μέσα  σ’  αυτούς όμως, έχουν συμπεριληφθεί αγροκτήματα αλλά και βοσκοτόπια, που είναι εκτάσεις όπου ασκείται γεωργική- οικονομική δραστηριότητα. Για να αποχαρακτηριστούν από δασικά και να συνεχίσουν να έχουν τον  χαρακτηρισμό  βοσκότοπος   ή αγρόκτημα, πρέπει  οι ιδιοκτήτες τους  να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Επίσης όσες γεωργικές εκτάσεις και βοσκοτόπια χαρακτηριστούν  δασικά, χάνουν τις ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

Τα νέα τσουχτερά χαράτσια ,δηλαδή το τέλος που καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, για προσφυγές- ενστάσεις για τον χαρακτήρα των εκτάσεων, καθώς και την αμοιβή ιδιώτη δασολόγου, δικηγόρου, μηχανικού, τοπογραφικά κλπ για τη σύνταξη της ένστασης έρχονται να επιβαρύνουν το εισόδημά τους. Το τέλος της ένστασης είναι 40 ευρώ το στρέμμα. Το δικαίωμα για ενστάσεις εξαντλείται μέσα στο επόμενο τρίμηνο. (μέχρι 27/5/2021)

Η σύνταξη των δασικών χαρτών, δεν έχει στόχο και αποτέλεσμα την προστασία των δασών ,αλλά την αλλαγή του χαρακτήρα, της χρήσης, ακόμα και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη γη, με στόχο το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Απαιτούμε :

    Α) Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές, να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός τους χαρακτήρας.

  Β) Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την διαδικασία υποβολής ενστάσεων, λόγο και της πανδημίας, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση.

  Γ) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από το κράτος ,ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι από ιδιώτες και από διαδικασίες, που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε, χωρίς δική τους ευθύνη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ερεσού και η πρόεδρος του Χρυσαφένια Καρακούση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή