× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναντήσεις Κομνηνάκα με φορείς του νησιού

Η βουλευτής του ΚΚΕ συζήτησε με εκπροσώπους της εστίασης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και το ΕΛΤΑ Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2021

Συναντήσεις Κομνηνάκα με φορείς του νησιού

Με εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ», συναντήθηκε χθες το πρωί (Πέμπτη), η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα είχε συνάντηση και ειδικότερα με τον πρόεδρο  Νίκο Γιαννάκα και τον αντιπρόεδρο  Στέλιο Ματζουράνη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βουλευτής στη συζήτησε που έγινε άκουσε  τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από τόσους μήνες που έμειναν κλειστά τα καταστήματά τους.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης τόνισαν  με ιδιαίτερη έμφαση και ανησυχία ότι τα ποσά της επιστρεπτέας, που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση, για το μεγάλο αριθμό των μικρομεσαίων επαγγελματιών όχι μόνο δε φτάνουν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους αλλά ούτε καν την επιβίωση των οικογενειών τους αφού όλους αυτούς τους μήνες είναι χωρίς εισόδημα.

Η βουλευτής εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και τους επισήμανε ότι οι πολύμηνοι περιορισμοί οφείλονται στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ουσιαστικά μέτρα ελέγχου της πανδημίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλ.π όπου έχουμε και την μεγάλη διασπορά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το  ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει Πρόταση Νόμου με μια σειρά μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Όπως η διαγραφή χρεών σε Δημόσιο και Τράπεζες, απαλλαγή ατομικών εισφορών όσο διάστημα παρέμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις τους, την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κ.λ.π.

Τα μέτρα αυτά, τόνισε η βουλευτής, μπορούν να αποτελέσουν μια άμεση ανακούφιση και να τους δώσουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης επιβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα (Παρασκευή), η βουλευτής συνοδευόμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Σταύρο Βαξεβάνη και την κοινοτική Σύμβουλο Καλλονής Μαρία Βαξεβάνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αλέξανδρο  Ροδίτη και τους υπεύθυνους γιατρούς του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πρώτα επισκέφτηκαν το χώρο εμβολιασμού και στη συνέχεια συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάφεραν ότι η συμμετοχή του κόσμου σχετικά με το εμβόλιο είναι καλή και δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Επεσήμαναν όμως την αναγκαιότητα λειτουργίας Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) ώστε να είναι δυνατή και γρήγορη η ιχνηλάτηση στον πληθυσμό όπως και να είναι δυνατός ο εμβολιασμός σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ως προς την κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου ανάφεραν ότι έχει στελεχωθεί αλλά οι ανάγκες σήμερα απαιτούν και άλλες ειδικότητες, τις οποίες έχουν ζητήσει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό  και ότι απαιτείται η ανανέωση του Οργανισμού λειτουργίας.

Η βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) να ενισχυθεί και να αποτελεί σταθερά πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης κάτι για το οποίο το ΚΚΕ πάντα έχει στις διεκδικήσεις του μέσα στη βουλή αλλά και στους αγώνες που δίνει έξω από τη βουλή. Η αναγκαιότητα αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι παρά την προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί οι διαδικασίες κυλούν αργά. Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ τόνισε από την αρχή ότι θα έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή για το γρήγορο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.  

 Στη συνέχεια, η Μαρία Κομνηνάκα και το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκαν  το κατάστημα των ΕΛΤΑ Καλλονής.

Εκεί η βουλευτής άκουσε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της συρρίκνωσης των καταστημάτων και τη μεταφορά των υπαλλήλων από κατάστημα σε κατάστημα. 

Η βουλευτής τόνισε τις αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και στους εργαζόμενους αλλά και σε όσους έχουν την ανάγκη αυτών των υπηρεσιών.

«Η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ φανερώνει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα. Η υποβάθμιση αυτή κινείται στη λογική της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», καθώς οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν και να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών και μάλιστα των ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λέσβος και η Λήμνος.

Η συγκεκριμένη υποβάθμιση και υπολειτουργία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή», η οποία δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο ούτε συνολικά το λαό.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης