× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσφεύγουν ξανά στην Αποκεντρωμένη Ανδριώτης και Χοχλάκα

Οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την ακύρωση της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2021

Προσφεύγουν ξανά στην Αποκεντρωμένη Ανδριώτης και Χοχλάκα
Φωτο αρχείου

Προσφυγή στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που αφορά τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στη νεοσύστατη Αναπτυξιακή Εταιρεία της Μυτιλήνης, κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην μέλη της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου, Παναγιώτης Ανδριώτης και Βάσω Χοχλάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σκεπτικό της προσφυγής μεταξύ των λόγων που επικαλούνται για την ακύρωση της απόφασης οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται στην τακτική που ακολουθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης, το οποίο αποκλείει από την ψηφοφορία των Νομικών Προσώπων και των Εταιρειών τη συμμετοχή των ανεξάρτητων συμβούλων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά άδικο να αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου σε ζητήματα εκλογής οργάνων καθώς και από το δικαίωμα της υποψηφιότητας, οι ανεξάρτητοι δημοτικού σύμβουλοι, οι οποίοι εκπροσωπούν αν μη τι άλλο, όπως λέει,  τους δημότες που τους ψήφισαν και τους εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν μπορεί να είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι αλά καρτ και όποτε τους βολεύει να ψηφίζουμε και όποτε δεν τους βολεύει να μένουμε απ’  έξω. Ούτε και μπορεί μία εγκύκλιος που επικαλούνται να καταργήσει το νόμο 4635/19  που αναφέρει ότι τα 2/5 των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων  εταιρειών και Νομικών Προσώπων πρέπει να απαρτίζονται από μέλη της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Μαζί με τη Βάσω Χοχλάκα είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε αν δεν δικαιωθούμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Επιτροπή του άρθρου 152 και στη συνέχεια αν χρειαστεί στα Διοικητικά Δικαστήρια, διότι αυτό που γίνεται θεωρούμε ότι είναι άδικο και αντιδημοκρατικό. Ανάλογη προσφυγή θα γίνει και για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα οριστεί στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, ακόμη και για την αντικατάστασή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ», επισημαίνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα