× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

SOS από την Κοινότητα Παμφίλων για την καθαριότητα

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο του χωριού Αντώνη Αντωνέλλο ο οποίος αναφέρει πως εδώ και δυο εβδομάδες το χωριό έχει μείνει χωρίς εργάτες καθαριότητας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2021

SOS από την Κοινότητα Παμφίλων για την καθαριότητα

Χωρίς εργάτες καθαριότητας έχει μείνει εδώ και δύο εβδομάδες το χωριό των Παμφίλων με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους, τις γειτονιές και το παραλιακό μέτωπο της κοινότητας να είναι πολύ δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο σοβαρό αυτό θέμα ο πρόεδρος της Κοινότητας Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος σημείωσε ότι μέχρι πρότινος στο χωριό καθάριζε μία κοπέλα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. «Ωστόσο, πρόσθεσε, την περίοδο αυτή οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, παρακολουθούν κάποια σεμινάρια, κι έτσι δεν έρχονται στη δουλειά τους. Ενημερώσαμε εγκαίρως την αρμόδια αντιδήμαρχο και της ζητήσαμε να στείλει προσωπικό έστω 3-4 φορές την εβδομάδα για να γίνονται κάποιες απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Τα Πάμφιλα είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης  με Γυμνάσιο - Λύκειο, τέσσερις οικισμούς και παραλία με πάρκο . Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση και όμως ,σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την δημόσια υγεία , έχουμε μείνει -παρά τις συνεχείς ενημερώσεις- χωρίς προσωπικό καθαριότητας .

Ως κοινότητα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να καλύψουμε τις ανάγκες είτε προσλαμβάνοντας εργάτες που πληρώνονται από την πάγια, είτε με προσωπική φροντίδα ανθρώπων του χωριού, όμως αυτό δεν επαρκεί. Κανονικά το χωριό για να είναι καθαρό χρειάζεται καθημερινά δύο εργάτες να φροντίζουν για την ευπρέπεια, να σκουπίζουν μαζεύουν σκουπίδια κ.λπ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία βοήθεια. Έρχεται ένα συνεργείο του Δήμου μία φορά την εβδομάδα, όμως σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Η καθαριότητα και αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε είναι αρμοδιότητα του Δήμου και μάλιστα σε ανταποδοτική βάση. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί , ζητάμε άμεση λύση στο αυτονόητο δικαίωμα όλων μας για καθαρούς χώρους», σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή