× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρέχουν να προλάβουν το έργο του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Η απόφαση της Διαχειριστικής αρχής που έθεσε «υπό επιτήρηση» το έργο ενεργοποίησε το Δήμο Μυτιλήνης. Δέσμευση Τζιμή για δημοπράτηση σε μια εβδομάδα και ολοκλήρωση του έργου το Σεπτέμβριο του 2023!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 23/6/2021

Τρέχουν να προλάβουν το έργο του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Τρέχουν στο Δήμο Μυτιλήνης να προσλάβουν να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή η χρηματοδότηση του έργου της αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως στις 8 Ιουνίου το «Ν» αποκάλυψε, με απόφαση της στις 20.5.2021, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου έθεσε υπό επιτήρηση το έργο της αναβάθμισης του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Σύμφωνα με την απόφαση «κατά τη διαδικασία παρακολούθησης και αξιολόγησης της πράξης διαπιστώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις σε σχέση με την προγραμματισθείσα πρόοδο ή / και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους απόφασης ένταξης».

Άμεσα και προκειμένου να μη απενταχθεί και χαθεί δια παντός το έργο, είχε ζητηθεί:
1. Μέχρι τις 30 Ιουνίου δηλαδή σε μια εβδομάδα από σήμερα, να δημοσιευθεί η διακήρυξη του έργου.

2. Μέσα στο 2021 να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι μέχρι να γίνουν τα παραπάνω δεν εγκρίνεται απολύτως καμία περαιτέρω χρηματοδότηση ενώ θα εξετασθεί και η ανάκληση της απόφασης ένταξης.Σύμφωνα με πληροφορίες χθες συνεδρίασε για το θέμα η οικονομική επιτροπή ενώ σήμερα συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε στις 30 Ιουνίου να έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη του έργου.


Στο μεταξύ χθες στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του 6ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης με αφορμή το δημοσίευμα του «Ν».Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο Αντιδήμαρχος έργων αλλά και η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κουκούλη Ταξιαρχούλα, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου και ο Πρόεδρος με το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων Στρατής Τζιμής Ευστράτιος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το έργο να απενταχθεί και πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Όπως ο κ. Τζιμής διαβεβαίωσε «ο εργολάβος θα εγκατασταθεί τον Σεπτέμβριο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα είναι το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 και ίσως και νωρίτερα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή