× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βρωμίζουν την πόλη, το Συμβούλιο, τη ζωή μας»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχούς εριστικής, συκοφαντικής και υβριστικής συμπεριφοράς των μελών του Συμβουλίου της Μυτιλήνης από τους «Ελεύθερους Πολίτες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2021

«Βρωμίζουν την πόλη, το Συμβούλιο, τη ζωή μας»

Για μια ακόμα φορά η χθεσινή (Δευτέρας 12 Ιουλίου) μέσω διαδικτύου συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης διαλύθηκε, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των μελών του Συμβουλίου από την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες». Μια συμπεριφορά την οποία με ανακοίνωση της σήμερα η παράταξη «Δημοκρατική Μυτιλήνη» χαρακτηρίζει «συνεχή εριστική, συκοφαντική και υβριστική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή αυτή τη φορά, όπως έγινε γνωστό, οι για μια ακόμα φορά συνεχείς απρεπείς επιθέσεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, των αιρετών της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» κατά μελών του Συμβουλίου από τις άλλες παρατάξεις. Χθες θύμα της απρεπούς συμπεριφοράς των «Ελευθέρων Πολιτών» ήταν ακόμα και ο χαμηλών τόνων και συναινετικός Πρόεδρος του Συμβουλίου Αλέκος Κουζινόγλου.

Η αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το γεγονός αποτέλεσε αφορμή για την άμεση αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο πλειοψηφών Σύμβουλος της παράταξης Λάμπρος Βενετής με μήνυμα του στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας σημειώνει ότι «για πολλοστή φορά αναγκαστήκαμε να υποστούμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των κυρίων της παράταξης των ‘Ελεύθερων Πολιτών’. Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη δεν γίνονται σε δημόσιο χώρο αλλά στα σπίτια μας. Η οικογενειακή μας ηρεμία παραβιάζεται βάναυσα συνεχώς και κατ εξακολούθηση από τους συγκεκριμένους κυρίους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να "βαζουμε" στα σπίτια μας το επίπεδο στο οποίο θέλει ο συγκεκριμένος χώρος να κινείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο κ. Βενέτης έκανε γνωστό ότι «εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση περιμένουμε μέτρα άμεσα για να πάψει αυτή η αθλιότητα. Αν βρεθούμε ξανά σε συνεδρίαση που είναι ανοιχτά τα μικρόφωνα των κυρίων σε οποιαδήποτε στιγμή πλην των τοποθετήσεων τους, θα αποχωρήσουμε αμέσως και εννοούμε ακόμη και κατά την είσοδο τους στη συνεδρίαση».

 

Και η «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεση ήταν και η αντίδραση της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη». Με ανακοίνωση της και συμφωνώντας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει γνωστό ότι «στο μέλλον και εφόσον τα μικρόφωνα των μελών του Συμβουλίου από την παράταξη ‘Ελεύθεροι Πολίτες’ παραμένουν ανοικτά σε όποια άλλη στιγμή πλην των τοποθετήσεων τους, οι Σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» θα αποχωρούν αμέσως της συνεδρίασης».

Στην ίδια ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» σημειώνει:

«Η παρουσία της παράταξης ‘Ελεύθεροι Πολίτες’ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το δημοκρατικό ήθος, το διάλογο και την αυτοδιοίκηση και τις παραδόσεις της, βρωμίζουν με τη συμπεριφορά τους την Κοινότητα μας, το Συμβούλιο μας και τις συνεδριάσεις του, τα σπίτια μας στα οποία μπαίνει μέσω των διαδικτυακών συνεδριάσεων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρώντας ότι οι αυτοδιοικητικές διαδικασίες είναι ....παρεμβάσεις στο Facebook όπου όποτε θέλουν μπορούν να λένε ότι θέλουν, επιδίδονται καιρό τώρα σε μια χωρίς προηγούμενο ρητορική μίσους και διχασμού με επιθέσεις προσωπικές που όμως δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές».

Τέλος, η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ζητά να κινηθούν άμεσα από το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης  «οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου της πρακτικής των ‘Ελεύθερων Πολιτών’ στη διάρκεια των συνεδριάσεων».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή