× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στον Παπάδο η «Πυξίδα»

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου

Δημοσίευση 16/7/2021

Στον Παπάδο η «Πυξίδα»

Την Κοινότητα Παπάδου επισκέφτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Πυξίδας»  Χιωτέλλη Εριφύλη και Μαλλιαρός Δημήτρης, συνοδευόμενοι από μέλη της παράταξης, Γιαννίκο Ευστράτιο, Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Τσακμάκη Λαμπρινή, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινότητας Παπάδου, Καμάτσο Ευστράτιο και τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου Παπάδου,  Χατζηχρήστο Ευστράτιο, Αλεξάνδρου Δημήτριο και Βαμβουλή Ευστρατία. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος  Μανούσος Παράσχος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου μας ενημέρωσαν για όσα έχουν γίνει στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων αλλά και για όλα εκείνα που εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα και να αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης για το επόμενο διάστημα.

Έτσι και με βάση το τεχνικό πρόγραμμα που υπέβαλε η κοινότητα, ενημερωθήκαμε, πως έγινε η γεώτρηση στη θέση «Μπαχτσεσή», κάτι που βελτίωσε τη δυνατότητα ύδρευσης των κατοίκων,  δρομολογήθηκε η κατασκευή της παιδικής χαράς του Παπάδου, (είναι μία από τις 5 παιδικές χαρές που εντάχθηκαν στο Πράσινο Ταμείο) αλλά ωστόσο εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών αφού όπως φαίνεται ούτε αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά θα μπορέσουν να την χαρούν. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δε αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Παπάδου που επιχορηγήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Επίσης δρομολογήθηκε η επέκταση του νεκροταφείου, η έναρξη όμως του έργου επίσης καθυστερεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν σε μια σειρά άλλων προβλημάτων που παραμένουν άλυτα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

·                  Την ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων του χωριού που δυστυχώς δεν συμπεριελήφθησαν μέχρι στιγμής  στο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

·                  Στην τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο Παπάδου.

·                  Στη συντήρηση και επισκευή του εμβληματικού και εξαιρετικής αισθητικής κτηρίου, γνωστού ως κτίριο Βρανά, στο οποίο στεγάζεται το Κοινοτικό Συμβούλιο. Στο κτίριο αυτό αν και έγιναν στο εσωτερικό του κάποιες βελτιώσεις εξακολουθεί να παραμένει η ανάγκη για άμεση παρέμβαση στο εξωτερικό του κτιρίου κομμάτια από το οποίο κινδυνεύουν να αποκολληθούν.

Πολύ σημαντικά είναι επίσης τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν  ο πρόεδρος και οι κοινοτικοί σύμβουλοι και αφορούν τη ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

·                  Έντονη καταγράφεται η δυσαρέσκεια των κατοίκων για την αύξηση των τιμολογίων του νερού, που γίνεται δυσβάσταχτη σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.

·                  Σοβαρότατο πρόβλημα επίσης είναι ότι το δίκτυο ύδρευσης εξακολουθεί να αποτελείται από αμιαντοσωλήνες κάτι που εδώ και πολλά χρόνια έχει καταγραφεί ως επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

·                  Επίσης γόρδιο δεσμός αλλά και ανεξήγητο γεγονός φαίνεται να παραμένει το έργο του «βιολογικού» του Παπάδου  που αν και έχει παραληφθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν λειτουργεί.

·                  Τέλος με ένταση κατέθεσαν οι κοινοτικοί σύμβουλοι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό με την παραβατικότητα ομάδας Ρομά που κατοικεί στο χωριό.

Στη συνέχεια της συζήτησης παρουσιάσαμε τις απόψεις μας για όλα τα παραπάνω.

Δηλώσαμε πως για εμάς ως παράταξη είναι πολύ σημαντικό η διαβούλευση με της Δημοτικής Αρχής με τα Κοινοτικά Συμβούλια σχετικά με την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος που καταθέτουν να είναι αντικείμενο κοινής συνεδρίασης και συναπόφασης η οποία να έρχεται στη συνέχεια για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Με την ίδια διαδικασία έπρεπε να παρθεί και η απόφαση για ποια  έργα είναι σημαντικό να αιτηθούμε ένταξη στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»  Αν αυτό όμως δεν γίνεται και η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος καθώς και οι τροποποιήσεις του, οι εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, παραμένουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους αρμόδιους αντιδημάρχους με βάση τις γνωριμίες το βαθμό πίεσης κλπ, τότε η κατανομή των έργων σίγουρα θα παρουσιάζει ανισορροπίες.

Ενημερώσαμε τους παρευρισκόμενους πως δυστυχώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παπάδος με το βιολογικό, εντοπίζεται και σε άλλα έργα βιολογικού καθαρισμού στο νησί. Πραγματικά παραμένει το ερώτημα πως είναι δυνατόν να έχουν παραληφθεί αυτά τα έργα όταν δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις των σπίτιών με το βιολογικό και σε πολλές περιπτώσεις μέσα από τους αγωγούς του βιολογικού περνάει νερό της βροχής! Το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο γιατί τα έργα αυτά φαίνονται ολοκληρωμένα και έτσι δεν μπορούν να ενταχθούν σε εκ νέου χρηματοδότης. Εκατομμύρια λοιπόν έχουν ξοδευτεί και τα χωριά δεν έχουν βιολογικούς. Προτείναμε στον κ. Φλώρο να φέρει άμεσα το θέμα σε συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ αλλά και στο Δ.Σ. Όσο σπρώχνουμε το θέμα κάτω από το χαλί, αυτό δε θα λυθεί μόνο του.

Για την αύξηση των τιμολογίων του νερού επίσης προτείναμε στον κ. Φλώρο. Να καλέσει όλους αυτούς που χρόνια δεν πληρώνουν νερό(και τους ξέρει) γιατί είναι «εκλεκτοί πελάτες» κάποιων, να επισκευάσει τα χαλασμένα ρολόγια, να ξεθάψει τα θαμμένα, να καταργήσει τους εργολάβους που από ότι φαίνεται χρεώνουν κατ’ εκτίμηση, να διορθώσει τις διαρροές του δικτύου και αφού γίνουν όλα αυτά να ξανασυζητήσουμε. Δυστυχώς όμως επικράτησε η λογική της εύκολης λύσης. Εισπράττουμε παραπάνω από τους συνεπείς!

Τέλος για το ζήτημα των «Ρομά» το οποίο αποτελεί ένα δύσκολο και υπαρκτό πρόβλημα, ενημερώσαμε πως αν και υπάρχει απόφαση του ΔΣ για σύσταση επιτροπής (εδώ και τρεις μήνες) η οποία επρόκειτο να επισκεφτεί τους Ρομά σε μια προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας οργανωμένης μετεγκατάστασης του συγκεκριμένου πληθυσμού και απομάκρυνσης από αυτό τον ακατάλληλο χώρο στον οποίο κατοικούν σήμερα, δυστυχώς η επιτροπή δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά. Δεσμευτήκαμε με τον κ. Μανούσο να ενεργοποιήσουμε την επιτροπή στην κατεύθυνση που αναφέραμε μιας και πιστεύουμε πως από μόνα τους τα διοικητικά μέτρα δεν θα φέρουν αποτέλεσμα καθώ επίσης και πως δεν πρέπει η παραβατικότητα κάποιων να στοχοποιεί ομαδικά ένα πληθυσμό.

 Πιστεύουμε πως ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Μανούσο Παράσχο, τον Πρόεδρο κ. Καμάτσο  Ευστράτιο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παπάδου,για τη ζεστή και ειλικρινή συζήτηση καθώς και για τη φιλοξενία και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κρητική σε μια προσπάθεια βελτίωσης του αυτοδιοικητικού έργου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή