× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Βλάβες και διακοπές νερού παντού στη Λέσβο»

Έκκληση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Φλώρου να περιοριστούν όσο γίνεται οι σπατάλες του νερού και το πότισμα κήπων και λαχανικών, ειδικά στα χωριά του νησιού μας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/7/2021

«Βλάβες και διακοπές νερού παντού στη Λέσβο»

 Σε έξαρση βρίσκονται αυτή την περίοδο τα προβλήματα και οι βλάβες στο Δίκτυο ύδρευσης σε όλη τη Λέσβο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ν» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη χθες Πέμπτη  τα συνεργεία της εταιρείας, αντιμετώπισαν μία σοβαρή βλάβη στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, ενώ σήμερα Παρασκευή έχει εντοπιστεί νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης στο Λαζαρέτο.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Φλώρος, ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που κατανέμει νερό σε όλη την πόλη αντιμετωπίζει γενικά πολλά προβλήματα αφού κατασκευάσθηκε το 1940 και έκτοτε έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις. «Γενικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας υδροδότησης στην πόλη της Μυτιλήνης. Υπάρχει ήδη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού, ένα σημαντικό έργο για την πόλη το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού η Μυτιλήνη συνολικά θα σωθεί από τα προβλήματα και τις βλάβες.

Από χθες Πέμπτη έχει εντοπιστεί σοβαρή βλάβη και απώλεια νερού στην περιοχή Λαζαρέτο. Προς το παρόν δεν χρειάστηκε να γίνει διακοπή νερού, ωστόσο οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχουν μειωμένη πίεση στο οικιακό δίκτυο ύδρευσης. Σε κάθε περίπτωση τα συνεργεία μας εργάζονται εντατικά και πιστεύω ότι το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου το πρόβλημα θα λυθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι βλάβες και διακοπές νερού έχουμε σε καθημερινή βάση σε πολλές περιοχές, ενώ μεγάλη πληγή, τόνισε κυρίως για την περιφέρεια του νησιού είναι οι ανεξέλεγκτες καταναλώσεις για το πότισμα κήπων και λαχανικών.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να κατονομάσω μία προς μία τις βλάβες των τελευταίων ημερών, διότι είναι πάρα πολλές. Για παράδειγμα είχαμε σοβαρή βλάβη και διακοπή νερού στη Στύψη, στο Λαφιώνα, στα Αλυφαντά και σε πολλές άλλες περιοχές, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης.

Η μόνη περιοχή που θα έλεγε κανείς ότι τα προβλήματα έχουν περιορισθεί σημαντικά είναι η Δημοτική Ενότητα Γέρας. Στο Πλωμάρι και στα γύρω χωριά υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά μέτωπα, πιστεύω όμως ότι τον επόμενο μήνα με τη λειτουργία του Φράγματος Σεδούντα η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα το μεγάλο αγκάθι είναι η σπατάλη νερού που γίνεται σε όλα τα χωριά και τις αγροτικές περιοχές για τους μπαξέδες και τους κήπους. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εν μέσω καλοκαιριού και έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα σε κάθε γωνιά του νησιού είναι σπατάλη και πολυτέλεια να ποτίζουμε μπαξέδες. Προτεραιότητα στην παροχή νερού έχουν οι καταναλωτές, οι άνθρωποι και τα νοικοκυριά και όχι οι μπαξέδες και οι κήποι. Δυστυχώς υπάρχουν παθογένειες πολλών ετών τις οποίες δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις γιατρέψουμε σε μία στιγμή. Η μεγάλη σπατάλη πάντως γίνεται και αυτό καλό είναι να το γνωρίζει ο κόσμος από εκείνους που έχουν παράνομες παροχές και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τις καταναλώσεις τους».

Παρέμβαση για το ζήτημα της υπερκατανάλωσης νερού, είχε κάνει πριν μερικές ημέρες και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook για διάφορα κακώς κείμενα που συνάντησε στα χωριά του Δήμου περιέγραψε την απόγνωσή του όταν μέτρησε 100 μπαξέδες να ποτίζονται εν μέσω θέρους.

«Το νερό είναι πολύτιμο και λίγο. Δίκτυα παμπάλαια με πολλά προβλήματα. Σε μερικούς οικισμούς που δεν έχουν ρολόγια, σχεδόν δωρεάν. Πήγα χτες  το απόγευμα μια μικρή βόλτα σε έναν οικισμό δίπλα στην Καλλονή που έχει πρόβλημα. Στον εκατοστό μπαξέ που μέτρησα να ποτίζεται, εγκατέλειψα. Καλοί οι μπαξέδες, καλά και τα "λονταρίσματα" κάθε απόγευμα, αλλά νερό δεν υπάρχει όσο θα θέλαμε. Αν είχαμε τον Νείλο δίπλα μας, οκ. Αλλά δεν τον έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει κατά πολύ και η κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη. Λίγη αυτοσυγκράτηση λοιπόν», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Ταξιάρχης Βέρρος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή