× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Παραμάγαζο η ΔΕΔΑΠΑΛ, για την τακτοποίηση συγγενών και υποψηφίων»

Σκληρή ανακοίνωση του Μιχάλη Μαμάκου για την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει 515.000 ευρώ στη ΔΕΔΑΠΑΛ από επιχορήγηση Covid του Υπουργείου Μετανάστευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2021

«Παραμάγαζο η ΔΕΔΑΠΑΛ, για την τακτοποίηση συγγενών και υποψηφίων»

Ανακοίνωση με αφορμή απόφαση που έλαβε χθες κατά πλειοψηφία  το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για τη διάθεση 515.000 ευρώ στη ΔΕΔΑΠΑΛ, εξέδωσε η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας». Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα προέρχονται από επιχορήγηση του Υπουργείου ΜΕτανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης, εισηγήθηκε να δοθούν στη ΔΕΔΑΠΑΛ για την εξόφληση χρέους που έχει ο Δήμος απέναντί της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Μαμάκος στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων χαρακτηριζει παραμάγαζο τη ΔΕΔΑΠΑΛ το οποίο χρησιμοποιείται για την τακτοποίηση συγγενών και αποτυχημένων υποψηφίων. Παράλληλα αμφισβητεί την εγκυρότητα της ψηφοφορίας και όπως λέει χαρακτηριστικά «ως δια μαγείας πέρασε το θέμα  με πλειοψηφία, η οποία ακόμη και τώρα που μετράμε τους παρόντες και τους ψηφίσαντες δεν μας προκύπτει». 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Μιχάλη Μαμάκου αναφέρονται τα εξής: 

«Κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, η τελευταία ελπίζουμε που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων  η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την αποδοχή από τον Δήμο του ποσού των 600.000 ευρώ  με έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, χρήματα που δίδονται για δράσεις ως προς την αντιμετώπιση του Κορονοιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα τυπικό θέμα που θα περνούσε ομόφωνα. Ωστόσο η εισήγηση του θέματος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κατσαβέλλη, δεν αφορούσε μόνο την αποδοχή αλλά και την διάθεση 515.000 ευρώ στην ΔΕΔΑΠΑΛ με την αιτιολογία  «Εργασίες χρήσης ΧΥΤΑ Λέσβου».

Με λίγα λόγια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών εισηγείται να δοθεί μισό εκατομμύριο ευρώ στην Ανώνυμη Εταιρία στην οποία είναι Πρόεδρος και τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν όπως ειπώθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για εξόφληση μέρους του χρέους που έχει ο Δήμος προς την ΔΕΔΑΠΑΛ. Με απλά ελληνικά, «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει».

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, καθώς μόνο η παράθεση των γεγονότων αρκεί. Η  ΔΕΔΑΠΑΛ άλλωστε  εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα «παραμάγαζο» το οποίο χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί αδέρφια, ξαδέρφια, ανίψια, κουμπάρους και αποτυχημένους υποψηφίους και μέρος των «εξυπηρετήσεων» αυτών κληθήκαμε να ψηφίσουμε χτες να πληρωθούν από τα χρήματα για τον covid 19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά,  ως παράταξη καταψηφίσαμε το θέμα το οποίο, ως δια μαγείας πέρασε με πλειοψηφία, η οποία ακόμη και τώρα που μετράμε τους παρόντες και τους ψηφίσαντες δεν μας προκύπτει. Και αυτό, καθώς παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε κατά, παρότι από την δημοτική αρχή απουσίαζαν αρκετά στελέχη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Χατζηγιάννης, (κατά την πάγια τακτική του όταν θέλει να «σώσει» την κατάσταση)  προκάλεσε σύγχυση και με την δική του μαθηματική λογική,πέρασε το θέμα κατά πλειοψηφία, χωρίς φυσικά να ενημερώσει καν για το επίσημο αποτέλεσμα και χωρίς να δεχτεί να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Δυστυχώς σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας προκαλεί όλο και μεγαλύτερη εντύπωση αυτή η δημοτική αρχή, για το που μπορεί να φτάσει». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος