× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Φεύγει από τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά δηλώνει παρών στις εξελίξεις

Ο Παναγιώτης Παπαρίσβας λίγο πριν την αποχώρησή του μιλά για τη νέα εποχή που ξεκινά στην αγορά της πόλης και τα σχέδια του για το μέλλον

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/9/2021

Φεύγει από τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά δηλώνει παρών στις εξελίξεις

 Στη δεκαετή πορεία του στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Παπαρίσβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες μέρες πριν αφήσει το τιμόνι του ιστορικού εμπορικού συλλόγου της πόλης μας ο Παναγιώτης Παπαρίσβας θυμάται τις δύσκολες στιγμές της θητείας του, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως πρόεδρος πολλαπλές προκλήσεις όπως η  οικονομική  κρίση, η προσφυγική κρίση και στη συνέχεια η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δύσκολη δεκαετία

«Συνέβησαν πολλά δύσκολα γεγονότα στη διάρκεια των 10 χρόνων της θητείας μου, υπογράμμισε. Η οικονομική κρίση, το κλείσιμο των τραπεζών και στη συνέχεια οι αγώνες που έδωσαν οι φορείς του νησιού για τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ. Ζήσαμε πολύ έντονες στιγμές την περίοδο εκείνη με τις κινητοποιήσεις των φορέων και τα μεγάλα συλλαλητήρια στην πόλη της Μυτιλήνης. Καταφέραμε να διατηρηθούν οι χαμηλοί συντελεστές οι οποίοι παραμένουν μέχρι σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Παπαρίσβας στο μέλλον του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ο οποίος όπως είπε τώρα περνάει σε μια νέα εποχή με πολλές προκλήσεις και ανοιχτά μέτωπα σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές, πολλοί νέοι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον και είναι υποψήφιοι.

 «Αυτό που περιμένω από τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Συλλόγου και της αγοράς μας και να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν την κρίση και τις αποφάσεις τους πολιτικές ιδεολογίες και άλλου είδους συμφέροντα».

Οι προκλήσεις της νέας εποχής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Παναγιώτης Παπαρίσβας επισήμανε ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι πολύ εύκολη για την αγορά της Μυτιλήνης. Όπως είπε η αγορά της Τουρκίας από τη μία πλευρά, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το πολυκατάστημα κολοσσός που ετοιμάζεται να ανοίξει στη Λέσβου, θα δυσκολέψουν αρκετά τη ζωή των εμπόρων. «Οι νησιωτικές οικονομίες είναι κλειστές οικονομίες όπου το χρήμα κάνει κύκλους. Το κατάστημα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς μας  πωλούν όμοια προϊόντα. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό».

«Παραμένω ενεργός πολίτης»

Αναφερόμενος στα σχέδια του για το μέλλον ο Παναγιώτης Παπαρίσβας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι παραμένει παρών και ενεργός πολίτης, ενώ δεν απέκλεισε την ενασχόλησή του στο μέλλον με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε στη διάρκεια της θητείας του έμαθε να διαχειρίζεται με σοβαρότητα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και το μέλλον του κάτι το οποίο όπως αναφέρει του πρόσφερε μεγάλη εμπειρία. «Παραμένω ενεργός και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις οι οποίες θα αφορούν προσπάθειες συλλογικές σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ακόμη, ούτε έχω δεχθεί κάποια πρόταση, όμως δηλώνω παρών με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης