× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ελλείψεις νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού στο Βοστάνειο

Από τους 20 εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, αντικαταστάθηκαν 9 άτομα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2021

Ελλείψεις νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού στο Βοστάνειο

Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στο δημόσιο τομέα, συμμετέχει αύριο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο Στρατή Κλεάνθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Στρατής Κλεάνθης, τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι πολλά ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία και κυρίως με τις αναστολές εργασίας το Σεπτέμβριο.

«Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, επισημαίνει ο Στρατής Κλεάνθης, εξακολουθούν να είναι σε αναστολή περίπου 20 άτομα. Παρά το γεγονός ότι μέσω της κυλιόμενης λίστας που υπάρχει αντικαταστάθηκαν τα άτομα αυτά με εργαζομένους αντίστοιχης ειδικότητας, εντούτοις μόνο 9 εργαζόμενοι προστέθηκαν στο δυναμικό του νοσοκομείου μας, αφού οι υπόλοιποι εργάζονται ήδη με άλλες συμβάσεις πιο συμφέρουσες από τις τρίμηνες της αναπλήρωσης των αναστολών.

Δυστυχώς το έλλειμμα των 11 ατόμων είναι αρκετά εμφανές και  αφορά σημαντικές ειδικότητες νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού. Το αποτέλεσμα της ιστορίας αυτής είναι να δημιουργείται  πίεση σε διάφορες κλινικές και σε συναδέλφους οι οποίοι μεταφέρονται σε διάφορες κλινικές για να καλύψουν τις ανάγκες. Αντίστοιχη πίεση υπάρχει και στον τεχνικό τομέα εκεί όμως δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην αυριανή απεργία και στη στάση που τηρεί το Υπουργείο Υγείας, ο Στρατής Κλεάνθης σημείωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου παγιδεύτηκε στη λανθασμένη κατά την άποψή του απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο χώρο της υγείας, η οποία όπως τονίζει δημιούργησε εντάσεις και στοχοποίησε τους εργαζομένους.

«Είμαι υπέρ του εμβολιασμού σε όλο τον πληθυσμό και όχι μόνο στο χώρο της υγείας, ως το μόνο όπλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από εκεί και πέρα η υποχρεωτικότητα δημιούργησε πολλά προβλήματα όχι μόνο σε όσους βγήκαν σε αναστολή αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να εργάζονται. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες συνάδελφοι στη δημόσια υγεία δεν μπορούν να πάρουν κανονική άδεια ακόμη κι αν εργάζονται σε πόστα που δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Αυτό αν μη τι άλλο δημιουργεί εντάσεις και σοβαρές δυσλειτουργίες.

Η απεργία πραγματοποιείται με το γνωστό πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων, όπως είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, η αύξηση των μισθών, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλέον σε προστίθενται και τα νέα αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας