× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δώστε χρήματα στις πληγείσες επιχειρήσεις, κ. Γεωργιάδη»

…λέει με άλλα λόγια η επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον υπουργό Ανάπτυξης, με φόντο τις 79 σε σύνολο 400 ενστάσεων που έγιναν δεκτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2021

«Δώστε χρήματα στις πληγείσες επιχειρήσεις, κ. Γεωργιάδη»

«Δώστε χρήματα στις πληγείσες επιχειρήσεις, κ. Γεωργιάδη»…  λέει με άλλα λόγια η επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον υπουργό Ανάπτυξης,  Άδωνη Γεωργιάδη, με φόντο τις 79 σε σύνολο 400 ενστάσεων που έγιναν δεκτές και στο πλαίσιο της πρόσκλησης που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις πληγείσες επιχειρήσεις από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή του προέδρου του 13ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Μπαρούτη, αναφέρει:

«Την 9η Νοεμβρίου 2021 εστάλη προς εσάς επιστολή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη με την οποία ζητούσε να εγκρίνετε την τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης 3.c.2 «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» ως προς το σημείο της συγκρότησης δευτεροβάθμιας επιτροπής εξέτασης ενστάσεων κατά της αρχικής απόρριψης αλλά και της απόρριψης της αρχικής ένστασης που προβλεπόταν από το πρόγραμμα.

Ο λόγος για τον οποίο προέκυψε η συγκεκριμένη ανάγκη, ήταν διότι κρίθηκε πολιτικά ότι η αρχικώς συγκροτηθείσα επιτροπή ενστάσεων λειτούργησε μεν σύννομα, πλην με απόλυτη προσήλωση στο γράμμα και όχι στο πνεύμα της προκήρυξης του σχετικού προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί η πολιτική κατεύθυνση της ηγεσίας της Περιφέρειας αλλά και η προφανής Κυβερνητική βούληση, να βοηθηθούν επί της ουσίας όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα για την συγκρότηση δευτεροβάθμιας επιτροπής εστάλη μεν δια της υπηρεσιακής οδού στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας πλην όμως εστάλη και σε εσάς προσωπικά για να δώσετε την πολιτική κάλυψη στις υπηρεσίες να συνηγορήσουν σε ένα θέμα που τυπικά δεν προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη.

Επιτρέψτε μας κύριε Υπουργέ να συνηγορήσουμε και εμείς υπέρ της ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος, διότι εκ του θεσμικού μας ρόλου ως συμβουλευτικός φορέας του κράτους αλλά και υπό την επιστημονική μας ιδιότητα ως οικονομολόγων ερευνήσαμε το θέμα και διαπιστώσαμε ότι πράγματι η αρχική επιτροπή ενστάσεων λειτούργησε με αυστηρότητα στα όρια της τυπολατρίας με αποτέλεσμα πολλές αιτήσεις να απορριφθούν για αμιγώς τυπικούς λογούς ενώ επί της ουσίας πληρούσαν τα κριτήρια ενίσχυσης. Αρκεί να τονισθεί για να καταδειχθεί η εκτίμησή μας αυτή, ότι σε σύνολο 400 περίπου ενστάσεων που υπεβλήθησαν έγιναν δεκτές μόλις 79, με αποτέλεσμα να επικρατεί δικαιολογημένη αίσθηση πικρίας την οποία είμαστε βέβαιοι ότι με την εγνωσμένη ευαισθησία σας σε παρόμοια  θέματα θα θελήσετε να αμβλύνετε.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή