× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.110 μαθητές και μαθήτριες στη Λέσβο δεν πήγαν σχολείο

«Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστεί ξανά τηλεκπαίδευση), λέει η Κ. Στρατάκη στο «Ν»… Και πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/1/2022

1.110 μαθητές και μαθήτριες στη Λέσβο δεν πήγαν σχολείο

Άδειες τάξεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Λέσβου αντίκρισαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, χτες Δευτέρα, πρώτη σχολική μέρα για το 2022, καθώς απουσίαζαν πολλοί συμμαθητές τους. Και αυτό δεν αφορά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που δηλώθηκαν στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Edupass, αλλά πρόκειται για απουσίες που δεν δικαιολογήθηκαν. Με αφορμή το γεγονός μιλήσαμε εφόλης της ύλης με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ήδη από χτες το πρωί, το «Ν» είχε πληροφορίες από δεκάδες γονείς ότι άφηναν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο σε άδειες… αίθουσες. Μπορεί να πρόκειται για κρούσματα που δεν δηλώθηκαν στην εφαρμογή γιατί δεν ήταν τα ίδια τα παιδιά θετικά στον κορονοϊό, αλλά οι 1.110 απουσίες στα σχολεία (431 στα νηπιαγωγεία και 679 στα Δημοτικά) αφορούν εμμέσως τον κορονοϊό: Είτε γιατί οι μαθητές που απουσίασαν είχαν επαφή με κρούσματα στο σπίτι τους και το οικείο περιβάλλον, είτε γιατί αρκετοί γονείς και δικαιολογημένα ανησύχησαν από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία.

Τα στοιχεία μας έδωσε η Καίτη Στρατάκη, επισημαίνοντας ότι η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να μη λειτουργήσει ξανά η τηλεκπαίδευση και μάλιστα σε σχετική τηλεδιάσκεψη με Γραμματέα του υπουργείου που έγινε μετά τη συνέντευξή της, χτες στο μεσημέρι αναφέρθηκαν τα κενά εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καλυφθούν από αναπληρωτές. Δεν επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας να κλείσουν τα σχολεία και να λειτουργήσει ξανά η τηλεκπαίδευση, τόνισε η κ. Στρατάκη, ενώ βλέπουμε ότι οι γονείς έχουν θορυβηθεί.

«Χωρίς τις φιλότιμες προσπάθειες εκπαιδευτικών που καλύπτουν τα κενά χωρίς να υποχρεούνται λόγω κρουσμάτων σε συναδέλφους τους, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εύρυθμα τα σχολεία» ανέφερε η κ. Στρατάκη, η οποία μας απάντησε ότι υπάρχουν επαρκή αντισηπτικά και μάσκες στις σχολικές μονάδες, καθώς έχουν δοθεί τα σχετικά κονδύλια στις σχολικές επιτροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη Λέσβο με τη διανομή self test, που υποχρεούνται οι μαθητές να κάνουν μέσα στην εβδομάδα (σ.σ. θυμίζουμε τρία την τρέχουσα εβδομάδα και από δύο, όπως το 2021 από την ερχόμενη). Καθώς και ότι υπάρχουν στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεκάδες self test για όποιον γονέα ή κηδεμόνα δεν πρόλαβε να προμηθευτεί εγκαίρως από τα φαρμακεία.

Σε ό,τι αφορά τις μαθητικές εκδρομές με λεωφορεία, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας λόγω της πανδημίας, ενώ επιτρέπεται ο σχολικός περίπατος.

Μεταξύ άλλων η κ. Στρατάκη μάς μίλησε για τις προσλήψεις, για τη διανομή σχολικών γευμάτων στα ωφελούμενα σχολεία, την παράλληλη στήριξη και τις τάξεις υποδοχής, αλλά και το ότι βρέθηκε χώρος για το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στην περιοχή Πυργέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης