× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Δυτικής Λέσβου

Με 15 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 1 λευκό εγκρίθηκε η μοναδική πρόταση προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/1/2022

Χωρίς πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Δυτικής Λέσβου
φωτογραφία αρχείου

Εγκρίθηκε κανονικά παρά το γεγονός ότι δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβυλίου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο, οφείλεται στο γεγονός αλλαγής της νομοθεσίας η οποία στις περιπτώσεις του προϋπολογισμού απαιτεί από τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν αντίθετη άποψη με τον προϋπολογισμό που καταθέτει η Δημοτική Αρχή να καταθέσουν δικό τους ξεχωριστό προϋπολογισμό με τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του δήμου, ο οποίος επιπλέον θα πρέπει να έχει πάρει και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Εφόσον δεν υπάρχει δεύτερη πρόταση προϋπολογισμού, ο υφιστάμενος προϋπολογισμός που καταθέτει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, περνάει ακόμη και με 1 ψήφο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου συμμετείχαν συνολικά 32 δημοτικοί σύμβουλοι. Από αυτούς 15 άτομα ψήφισαν θετικά, 16 αρνητικά και 1 δημοτικός σύμβουλος ψήφισε λευκό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπέρ του πρϋπολογισμού ψήφισαν οι παρατάξεις του Ταξιάρχη Βέρρου, ο Στέφανος Αποστόλου από τη Συνεργασία Δυτικής Λέσβου και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στρατής Αλεξίου και Δημήτρης Βελούτσος.

Αρνητικά ψήφισαν η παράταξη του Νίκου Χήρα, ο Στρατής Ζαφείρης, η Ελένη Πίτσα, η Χρυσούλα Ζωγράφου και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Γιάννη Συκά. Η δημοτική σύμβουλος Μαριάνθη Τσάκου ψήφισε λευκό. 

Η έγκριση του προϋπολογισμού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας, ωστόσο όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, η νομοθεσία τηρήθηκε κατά γράμμα με οδηγίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή