× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

186 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

Προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα και σε καμπάνιες που υποστηρίζουν τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2022

186 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

H  Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στην δημοσιότητα τις προσκλήσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης της αγροδιατροφής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρίτες χώρες για το 2022.  Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις δράσεις αυτές ανέρχεται στα 185,9 εκατ. ευρώ. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση προϊόντων και μεθόδων που υποστηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση των βιολογικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και της βιώσιμης γεωργίας.

 

Οι καμπάνιες προώθησης θα πρέπει επίσης να τονίζουν τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, καθώς και την ποικιλομορφία και τις παραδοσιακές πτυχές των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ποιότητας της Ε.Ε.

 

Οι καμπάνιες προώθησης στις τρίτες χώρες αφορούν αγορές με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα ή ο Καναδάς. Οι καμπάνιες αναμένεται να αυξήσουν την κατανάλωση και την ανταγωνιστικότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε.

 

Ένα ευρύ φάσμα φορέων, όπως εμπορικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών και ομάδες αγροδιατροφικών προϊόντων που είναι υπεύθυνες για δραστηριότητες προώθησης, είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης και να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Τα σχέδια θα αξιολογηθούν ιδίως σε σχέση με τα κριτήρια βιωσιμότητας της παραγωγής και της κατανάλωσης, σύμφωνα με τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή μεταχείριση των ζώων, καθώς και με τη στρατηγική "Από το αγρόκτημα στο πιρούνι".

 

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 21 Απριλίου 2022, στις 5.00 το απόγευμα, ώρα Βρυξελλών μέσω της ειδικής πύλης. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα ανακοινώσει τους δικαιούχους το φθινόπωρο. Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) παρέχει μια σειρά εργαλείων για να βοηθήσει τους αιτούντες να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

 

Στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2022, ο REA θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τις εν λόγω προσκλήσεις. Η πρώτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε πτυχές πολιτικής, όπως η τρέχουσα αναθεώρηση της πολιτικής προώθησης, καθώς και οι προτεραιότητες για τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του 2022. Η δεύτερη ημέρα θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιτυχημένων εκστρατειών και θα περιλαμβάνει συνεδρίες γνωριμίας μεταξύ δυνητικών εταίρων έργων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Λουκέτο σε 30 καταστήματα εστίασης στη Μυτιλήνη

Τι λέει ο πρόεδρος της «Ασπίδας», Νίκος Γιαννάκας για τα χρέη, το άγχος και τους αστυνομικούς ελέγχους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου

Χρειάζεται νέα τεχνική λύση για να αποφευχθεί ο σκόπελος των διαχειριστικών σχεδίων τους βοσκοτόπους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι υπόχρεοι εγγραφής στο ΓΕΜΗ

Όλες οι αλλαγές που έφερε ο νέος νόμος, οι μεταβατικές διατάξεις και τα νέα Μητρώα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ημερίδα για το μέλλον της αιγοπροβατοτροφία στο Βόρειο Αιγαίο

Στελέχη του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πανεπιστημιακοί καθηγητές μεταξύ των ομιλητών του ημερίδας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Aegean Cargo Sailing 2022 ‑ Πλέουμε προς Λέσβο

Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing, στοχεύει στη θεμελίωση, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, της ιστιοπλοϊκής μεταφοράς προϊόντων στο Αιγαίο και της προώθησης του οικολογικού τουρισμού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έρχονται οι αποζημιώσεις για την καρπόπτωση του Νοεμβρίου

Τον Ιούνιο οι πληρωμές εκτιμά ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Είσαι χρήστης Lidl Plus; Διεκδίκησε ένα i-Phone 13 Pro Max κάθε εβδομάδα! Appίθανο;
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεβάζει ταχύτητα η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έπιασε πάτο το τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων

Τουριστικά καταλύματα και εστίαση της Λέσβου φτωχοί συγγενείς του κλάδου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Επιπλέον 241 εκατ. ευρώ για βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία

Ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Βόλο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκινά! Στις 17 Ιουνίου το πρώτο δρομολόγιο Σμύρνη – Μυτιλήνη

Πραγματικότητα γίνεται με πρωτοβουλία επιχειρηματιών σε συνεργασία με το Δήμο Σμύρνης, η ακτοπλοϊκή σύνδεση δυο φορές την εβδομάδα της μεγαλούπολης των 4.000.000 κατοίκων με τη Λέσβο. Δρομολόγια κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή με το καταμαράν IHSAN ALYNAK
ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθε η ώρα για το τελευταίο ταξίδι του «Μυτιλήνη»

Θα μεταφερθεί σε διαλυτήριο πλοίων στον κόλπο του Αλί Αγά τις επόμενες ημέρες