× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έφερε την αίγλη της Σμύρνης στο «Πανελλήνιον», και τώρα κλείνει τον κύκλο του

Ο Χάρης Μιχαηλίδης και η οικογένειά του επένδυσαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στο ιστορικό καφενείο της Προκυμαίας, από το οποίο φεύγει γεμάτος εμπειρίες- Τι λέει στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/5/2022

Έφερε την αίγλη της Σμύρνης στο «Πανελλήνιον», και τώρα κλείνει τον κύκλο του
Φωτογραφίες- βίντεο: Παναγιώτης Μπαλάσκας

Δεν τα πηγαίνει καλά με τις συνεντεύξεις και μου είχε υποσχεθεί από το 2020, όταν κάναμε τα γενέθλια του ενός έτους του «Ν» στο «Πανελλήνιον», ότι θα μου δώσει συνέντευξη «όταν πρέπει». Βρισκόμαστε λοιπόν με τον Χάρη Μιχαηλίδη στο ιστορικό καφενείο «Πανελλήνιον», λίγες ημέρες αφού ανακοίνωσε το λουκέτο: η κάβα έχει σχεδόν αδειάσει, οι μηχανές του καφέ για τον οποίο έχει λάβει τα καλύτερα σχόλια έχουν σταματήσει, οι ευφάνταστοι πολυέλαιοι όμως, τα καλά γυαλισμένα έπιπλα, και τα πόστερ που απεικονίζουν τη Μυτιλήνη έναν αιώνα πίσω στέκουν σε αναμονή στον πάντα περιποιημένο και καθαρό χώρο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν στα γενέθλια 13 χρόνων λειτουργίας που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι το κλείνει και την ίδια ώρα πήγαμε στον χώρο με ανοιχτό το στόμα. Όμως για τον Χάρη Μιχαηλίδη η απόφασή του να κλείσει, δεν ήταν αιφνιδιαστική, αλλά αποτέλεσμα πολλών κύκλων προσπαθειών να το κρατήσει σε υψηλό επίπεδο αισθητικής και υπηρεσιών, παρά τις αντιξοότητες. Δεν μετανιώνει ποτέ για τίποτα, ούτε και για το κλείσιμο. Εκλεισε αυτός ο κύκλος για κείνον όπως μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μέσα από το «Πανελλήνιον», και ολοκληρώνεται σταδιακά και η ενασχόλησή του με τον κλάδο της εστίασης. Θα τον βρίσκουμε στο «Λητώ», στο κατάστημα ρούχων «BSB».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καφετζής από τα επτά του χρόνια, ο Χάρης Μιχαηλίδης θυμάται τον εαυτό του να σερβίρει σε άλλα καταστήματα της οικογένειας με παράδοση «καφετζήδων». Με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή, δούλευε στην Καλλονή και μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη. Είναι ένας γλυκός άνθρωπος που άνοιξε τις πόρτες του «Πανελληνίου» φτάνοντας μόνο το 2019 να έχει πραγματοποιήσει 70 εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις και εκθέσεις. Μας γνώρισε χάρη στην οικειότητα του χώρου που δημιούργησε νέα συγκροτήματα και καλλιτέχνες που ακούμε έως και σήμερα τη μουσική τους, όπως για παράδειγμα την υπέροχη Μαρία Παπαγεωργίου, σήμερα πολύ γνωστή. Την είδαμε στη μουσική σκηνή του «Πανελληνίου» και έχουμε το χαμόγελο να καμωνόμαστε ότι εμείς την ξέραμε πριν την αγαπήσει η υπόλοιπη Ελλάδα.

Επένδυσαν οικογενειακώς πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να ανοίξουν το «Πανελλήνιον» όπως το γνωρίζαμε το 2009, με την τράπεζα στην οποία ανήκει ιδιοκτησιακά να μην αφαιρεί ευρώ από το τσουχτερό ενοίκιο για τις τεράστιες εργασίες που έγιναν εντός και εκτός. Με το μεράκι του Χάρη και τις ιδέες της Έφης Βασιλέλλη που ανέλαβε τον χώρο, το «Πανελλήνιον» μεταμορφώθηκε από τον παλιό κλειστό «καφενέ» που αναζητούσαν οι παλαιότεροι τράπουλες για να περάσουν την ώρα τους, σε αυτό που ο χώρος αναζητούσε ανέκαθεν: την αίγλη της Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή