× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ήρθε η ώρα των πληρωμών για το Leader της Λέσβου

214 έργα έχουν ενταχθεί και απορρόφησαν κεφάλαια 27,8 εκατ. ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2022

Ήρθε η ώρα των πληρωμών για το Leader της Λέσβου

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των επενδυτικών σχεδίων που είναι ενταγμένα στο Leader της Λέσβου, αναφέρει σε ανακοίνωση της ΕΤΑΛ Α.Ε. Η εταιρεία παράλληλα ευχαριστεί τον γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων Δημήτρης Παπαγιαννίδης για τα πολύ θετικά σχόλια που έκανε για την εταιρεία κατά την διάρκεια της ημερίδας του ΓΕΩΤΕΕ την περασμένη Παρασκευή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΑΛ έχει ως εξής:

 

«Στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε το ΓΕΩΤΕΕ, "H αιγοπροβατοτροφία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου" (27.05.2022) παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

 

Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 26.05.2022 πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη για την πορεία του τοπικού  προγράμματος CLLD / Leader Λέσβου παρουσία του γ.γ. και στελεχών της γενικής γραμματείας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγραμμάτος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΔ ΠΑΑ)  όπως και της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της ΕΥΔ Επιχειρησιακού Προγράμμα Αλιείας (ΕΠΑΛΘ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης εξετάσθηκε η πορεία του τοπικού προγράμματος το οποίο μέσω των υπερδεσμέυσεων ανέρχεται πλέον σε 27,8 εκατομμύρια ευρώ - στο σύνολό του - με 214 ενταγμένες πράξεις.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, των στελεχών τηςΕΥΔ  ΠΑΑ και ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ το σύνολο των επιλέξιμων πράξεων έχει ενταχθεί - έχουν καλυφθεί όλες οι προτάσεις καθιστώντας το τοπικό πρόγραμμα της Λέσβου ως το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Πιστοποιήθηκε και από τον γενικό γραμματέα η έναρξη της διαδικασίας πληρωμών με το νέο σύστημα πληρωμών από την ΕΤΑΛ Α.Ε. για 18 αιτήσεις πληρωμής που είχαν προετοιμασθεί τους τελευταίους μήνες ύψους περίπου 1,34 εκ. ευρώ - οι πρώτες σε εθνικό επίπεδο. Είναι σε φάση επεξεργασίας και επίλυσης εκκρεμοτήτων επιπλέον 4 αιτήσεις πληρωμής που θα αποσταλούν άμεσα για πληρωμή μετά την ανταπόκριση των δικαιούχων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αίτηση που δεν έχει διεκπεραιωθεί από την ΕΤΑΛ Α.Ε. έως σήμερα.

 

Ο γ.γ. Δημήτρης Παπαγιανίδης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στο έργο της ΕΤΑΛ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της  ημερίδας όπως και ο κ. Δ. Μελάς, γεγονός που για εμάς αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών της ΕΤΑΛ Α.Ε. που ανταποκρίνεται με επάρκεια και επαγγελματισμό σε κάθε πρόκληση και δυσκολία.

 

Το Σάββατο 27 Μαϊού 2022, πραγματοποιήθηκαν σύντομες επισκέψεις / αυτοψίες σε έργα της περιοχής παρέμβασης του τοπικού μας προγράμματος όπου ο γενικός γραμματέας και με την μακρόχρονη εμπειρία του (μετά και από την πρώτη θητεία του ως γενικός γραμματέας με ευθύνη του Leader 2004 - 2009) και την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού αποκόμισε ίδια γνώση για την προστιθέμενη αξία που προσφέρει το Leader στη Λέσβο και των  τοπικών δυσκολιών και προσπαθειών επίλυσης τους.

 

Εκ μέρους της διοίκησης και των στελεχών της ομάδας τοπικής δράσης, ευχαριστούμε τον γενικό γραμματέα για την επίσκεψη, την σημασία που έδωσε στις συσκέψεις μας, τη γόνιμη συνεργασία του, τις απόψεις του, τις προτάσεις και παραινέσεις του και τα θερμά του λόγια που μας εμψυχώνουν και μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.

 

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η επίσκεψη μας δημιουργεί ευθύνη, είναι κίνητρο και οριοθετεί την έναρξη μιας πορείας έντασης εργασιών και επιτάχυνσης αλλά και ανάγκης ανταπόκρισης όλου του τοπικού μηχανισμού για να μεγιστοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο η σωστή και αποτελεσματική απορρόφηση πόρων αλλά κυρίως τα οφέλη, αποτελέσματα και θετικές επιπτώσεις από τις δράσεις του Τοπικού Προγράμματος CLLD/Leader στην τοπική οικονομία, το τοπικό κοινωνικό κεφάλαιο και την ανθεκτικότητα της περιοχής.

 

Οι πληρωμές των δικαιούχων είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο στόχος πλέον είναι να ενεργοποιηθούν οι δικαιούχοι και με την υποστήριξη και της ΕΤΑΛ Α.Ε. να επιταχύνουν την υλοποίηση των επενδύσεων τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό και άμεσα να κατατίθενται αιτήσεις πληρωμής με συνέπεια και ορθότητα ώστε το ποσό που έχει δεσμευθεί για τη Λέσβο να απορροφηθεί στο μέγιστο βαθμό».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή