× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάψαλα στην Αγιάσο

Από τον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο "Ο Σάτυρος"

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2022

Κάψαλα στην Αγιάσο

Οι φωτιές τ’ Αγιού Γιαννιού άναψαν χτες στα κεντρικά μέρη της Αγιάσου (Καρυά, Αγορά, Σταυρί, Καμπούδι) και αναβίωσαν τα παλιά έθιμα του άγιστρου (κάψαλα) και του κλήδονα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο σύλλογος «Ο Σάτυρος».

Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έγινε μόνο μια κεντρική εκδήλωση στην πλατεία αγοράς, αλλά τα πατροπαράδοτα έθιμά μας ζωντάνεψαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του χωριού (πρόταση Παναγιώτη Κορομηλά) και έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς να μάθουν και στους μεγάλους να θυμηθούν τις λαογραφικές μας παραδόσεις. Η κάθε ομάδα σε κάθε γειτονιά αυτοσχεδίασε και παρουσίασε ποικιλία δραστηριοτήτων. Στον έμμετρο λόγο κυριάρχησαν η αθυροστομία και ο εύστοχος σχολιασμός της επικαιρότητας. Αξιοσημείωτη η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα.
Ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» ευχαριστεί τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και όσους πρωτοστάτησαν σ’ αυτές και τις υποστήριξαν ποικιλοτρόπως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην Πλατεία Δημαρχείου τους Παναγιώτη Κορομηλά, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή, Βίκυ Κορομηλά που έβγαλαν τον κλήδονα, τον Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή για την επιμέλεια των στίχων, τους Δημήτρη Κορομηλά, Χρήστο Κλήμο, και τα καταστήματα Κισμέτ (για την τηγανόπιτα και το κέρασμα των λουκουμάδων) και Στέλλας Δαγέλη.


Στην Πλατεία Αγοράς τους Σταυρούλα Πατσέλλη που έβγαλε τον κλήδονα, ΑΜΚΕ Visit Agiasos (Τούλα Μακρέλλη και εθελοντική της ομάδα), Διαμάντω Ρουγκέλλη (για την τηγανόπιτα και το κέρασμα των λουκουμάδων), Ειρήνη Τζανή, Βάσω Σαμοθρακή.


Στο Σταυρί και στο Καμπούδι την Κατερίνα Γούναρη και το Γιώργο Λεβέντη, που έβγαλαν τον κλήδονα, τον Δημήτρη Τζανή για τους στίχους, τους Χρίστο Κουφέλο, Μαρίνο Κορομηλά, Αφροδίτη Γούναρη, Χρύσανθο Χατζηπαναγιώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή