× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι γίνεται με το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο;

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου από την «Συμπαράταξη Πολιτών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2022

Τι γίνεται με το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο;

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου σχετικά με την επισιτιστική βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ για τις περιφερειακές ενότητες Σάμου, Ικαρίας και Λήμνου καθώς και για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ερώτηση που καταθέσαν οι Γιάννης Σπιλάνης, Μανώλης Κάρλας, Μαρία Νικολάρα και Γιούλα Αργυρούδη  αναφέρεται:

«Από διαμαρτυρίες πολιτών ήρθε στην αντίληψη μας ότι το βασικό εργαλείο ανακούφισης των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε ανέχεια, το Πρόγραμμα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) που λειτουργεί με χρηματοδότηση της ΕΕ, δεν αξιοποιείται  στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Σάμου, Ικαρίας και Λήμνου όπου επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου(ΠΒΑ) όπως φαίνεται και στον απολογισμό της υπηρεσίας που υποβλήθηκε για το 2021 (σ.213), ενώ προβλήματα φαίνεται να έχει και το πρόγραμμα της Λέσβου όπου επικεφαλής εταίρος ήταν ο Δήμος Λέσβου.

Παράλληλα με προβλήματα λειτουργούν τα Κοινωνικό Παντοπωλεία που έχει συστήσει η ΠΒΑ, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση από το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης για το πόσο έχει προχωρήσει η χαρτογράφηση των ατόμων που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και τελικά αν οι πολιτικές που ασκούνται από τους φορείς που εμπλέκονται στη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την στήριξη της πολιτείας είναι αποτελεσματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι πολλές τυπικές και άτυπες ομάδες προσπαθούν να ανακουφίσουν συμπολίτες μας με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορούν μέσω συγκέντρωσης είτε χρημάτων είτε ειδών πρώτης ανάγκης και δεν φαίνεται να υπάρχει ένας οργανωμένος τρόπος που αυτό γίνεται. Αυτό αφορά και κατηγορίες πολυτέκνων , άτομα με αναπηρίες, άτομα με χρόνια νοσήματα κ.λ.π. όπου οι φορείς που τους εκπροσωπούν  μάχονται καθημερινά να βρουν τα αναγκαία εφόδια μέσα σε ένα σύστημα που δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι τα προγράμματα στήριξης των αποκλεισμένων συνανθρώπων μας είναι κρίσιμης σημασίας στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και πάνω από 10 χρόνια και θα πρέπει η ΠΒΑ να αντλήσει τα συμπεράσματα της από την αποτελεσματικότητα των δράσεων που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο και να σχεδιάσει με το καλύτερο τρόπο την νέα προγραμματική περίοδο.

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητάμε να υπάρξουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης  σε συνεργασία με τους φορείς που παρέχουν βοήθεια στο πεδίο παρουσίαση της υφιστάμενης καταγραφής  του πληθυσμού που βρίσκεται σε πρόβλημα

- με πρωτοβουλία της αρμόδιας διεύθυνσης της ΠΒΑ σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος ΤΕΒΑ αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης και του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου».

Μυτιλήνη 30/62022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης