× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκπτώσεις και τουρισμό περιμένουν οι έμποροι για να σωθούν!

Μαύρος Ιούνιος για την αγορά της Μυτιλήνης, καλύτερος διαφαίνεται ο Ιούλιος. Λίγο καλύτερη η κατάσταση στην αγορά της Καλλονής, όπου κινείται κάπως και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/7/2022

Εκπτώσεις και τουρισμό περιμένουν οι έμποροι για να σωθούν!

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων οι καταστηματάρχες της Λέσβου καθώς ο μήνας Ιούνιος έκλεισε με αρνητικό πρόσφημο στις περισσότερες επιχειρήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια το αντίστοιχο διάστημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με τη νομοθεσία να αναγράφουν σε εμφανές σημείο τη νέα και την παλιά  τιμή του προϊόντος καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης. 

Αναφερόμενος στο προηγούμενο διάστημα και ειδικά στην καταναλωτική κίνηση του Ιουνίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, σημειώνει ότι ο Ιούνιος ήταν μακράν ο χειρότερος μήνας των καλοκαιριών καθώς η κίνηση στα καταστήματα ήταν ιδιαίτερα υποτονική.

«Πιστεύω ότι η ακρίβεια, οι αυξημένοι λογαριασμοί και οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει τη ψυχολογία των καταναλωτών, οι οποίοι ακόμη και σε περίπτωση που έχουν κάποια χρήματα, αποφεύγουν να ξοδέψουν αφού δεν γνωρίζουν τι θα γίνει στο μέλλον. Από εκεί και πέρα και τα καταστήματα περνούν δύσκολες μέρες με τις αυξήσεις στην ενέργεια και στην τιμή των προϊόντων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αρχές Ιουλίου ωστόσο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την έλευση αρκετών Ελλήνων και Τούρκων τουριστών, η κατάσταση στην αγορά της Μυτιλήνης έχει βελτιωθεί ελαφρώς και τώρα όλοι περιμένουμε τις εκπτώσεις. Πιστεύω πως και μεγάλη μερίδα καταναλωτών περιμένει τις εκπτώσεις για να βγει να ψωνίσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλη Χαλκοδαίμων.

Στην Καλλονή ωστόσο η κίνηση του Ιουνίου στα καταστήματα ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με τη Μυτιλήνη, ενώ υπήρχε μικρή κινητικότητα και στα ηλεκτρονικά καταστήματα της περιοχής και το e-shop kalloni-mall. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Ιούνιος ήταν ένας μέτριος προς καλός μήνας για την αγορά της Καλλονής. Γενικά ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αυτό είναι ξεκάθαρο νομίζω και δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγάλα ανοίγματα. Εμείς από την πλευρά προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής με διάφορους τρόπος και καλή θέληση. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως. Οι ανατιμήσεις από τις εταιρείες σε βασικά είδη που εμπορευόμαστε δοκιμάζουν τις αντοχές μας και τη σχέση με τους πελάτες μας».

Πάρτι και λευκές νύχτες για καλύτερο καλοκαίρι!

Εντωμεταξύ για τις επόμενες εβδομάδες οι δύο εμπορικοί σύλλογοι προετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις και happenigs μέσα στην αγορά της Μυτιλήνης και της Καλλονής, με λευκές νύχτες και άλλες δραστηριότητες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, παράλληλα ετοιμάζει μεγάλο πάρτι για όλους τους εμπόρους της πόλης στο «Ελια και Θάλασσα» με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και το μουσικό συγκρότημα «ΕΝΟΡΑΣΗ». Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μουτζούρης είναι μια καλή ευκαιρία για σύσφιξη σχέσεων και διασκέδαση μετά τα δύο δύσκολα χρόνια του κορονοϊού. Από εκεί και πέρα η λευκή νύχτα της Μυτιλήνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής από την πλευρά του σχεδιάζει την υλοποίηση λευκής νύχτας με διασκέδαση και τη συμμετοχή μουσικών και DJ. Αν τελικά υπάρξει συμφωνία, ανέφερε ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης